Κρητική Συνταγή: Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Κρητική Συνταγή: Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Μία από τις πιο παραδοσιακές κρητικές συνταγές
(μπουμπουριστός = ο γυρισμένος μπρούμητα, με τη μούρη προς τα κάτω)

Χοχλιοί μπουμπουριστοί
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 άτομα 30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 άτομα 30 λεπτά
Χοχλιοί μπουμπουριστοί
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 άτομα 30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 άτομα 30 λεπτά
Συστατικά
Μερίδες: άτομα
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τους χοχλιούς από τη μεμβράνη μπροστά.
  2. Πασπαλίζουμε ένα τηγάνι με πολύ αλάτι, τοποθετούμε τους χοχλιούς με το κεφάλι προς το αλάτι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να κολλήσουν με το αλάτι.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι για να ψηθούν, καθώς και το δενδρολίβανο.
  4. Τέλος σβήνουμε με το ξύδι. Είναι έτοιμοι όταν εξατμιστεί σχεδόν όλο το ξύδι.
Συνταγή σημειώσεις

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Πηγή: cretanfoodnews.gr

Με την υποστήριξη του %sWP Ultimate Recipe

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Θα σε ενδιαφέρουν και αυτά

σχόλια