Κρητική Συνταγή: Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Μία από τις πιο παραδοσιακές κρητικές συνταγές
(μπουμπουριστός = ο γυρισμένος μπρούμητα, με τη μούρη προς τα κάτω)

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 minutes
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 30 minutes
ΕΙΔΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ Κρεατικά
ΜΕΡΙΔΕΣ 4 άτομα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 1 κιλό σαλιγκάρια (χοχλιοί)
  • 150 γρμ. ξύδι καλής ποιότητας
  • αρκετό αλάτι
  • 150 γρμ. ελαιόλαδο
  • 50 γρμ. δεντρολίβανο φρέσκο

ΟΔΗΓΙΕΣ
 

  • Καθαρίζουμε τους χοχλιούς από τη μεμβράνη μπροστά.
  • Πασπαλίζουμε ένα τηγάνι με πολύ αλάτι, τοποθετούμε τους χοχλιούς με το κεφάλι προς το αλάτι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να κολλήσουν με το αλάτι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι για να ψηθούν, καθώς και το δενδρολίβανο.
  • Τέλος σβήνουμε με το ξύδι. Είναι έτοιμοι όταν εξατμιστεί σχεδόν όλο το ξύδι.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Πηγή: cretanfoodnews.gr

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ