Ο Κρητικός σεφ που είναι υπεύθυνος για το 2ο καλύτερο εστιατόριο σε μία ήπειρο

Ο Κρητικός σεφ που είναι υπεύθυνος για το 2ο καλύτερο εστιατόριο σε μία ήπειρο

Ο Ηρακλειώτης σεφ Δημήτρης Παπανικολάου συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας «Πατρις» το 2016, όταν εγκατέλειψε την Ελλάδα για να εργαστεί σε ένα ελληνικό εστιατόριο στην Τασμανία, το νησί της μακρινής Αυστραλίας.

Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό ο κ. Παπανικολάου, το εστιατόριο που εργάζεται και η ομάδα του γίνονται θέμα συζήτησης για τους καλοφαγάδες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα του νησιού, την πόλη Χόμπαρτ.

Και γιατί αυτό; Διότι η παγκόσμια πλατφόρμα trip advisor, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό site με εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κατέταξε το ελληνικό εστιατόριο “Urban Greek” ως το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο σε Αυστραλία, Ωκεανία και Νέα Ζηλανδία στην κατηγορία best everyday dinning.

Μία διάκριση που δεν τη λες και μικρό πράγματα, εάν σκεφτεί κανείς τα δεκάδες χιλιάδες εστιατόρια που υπάρχουν στην ήπειρο!

«Η βράβευση δεν αφορά εμένα. Η μάλλον αφορά και εμένα. Αφορά κυρίως όλο το προσωπικό, τη διεύθυνση της επιχείρησης και γενικά όλους που εργάζονται εδώ για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα» αναφέρει ο κ. Παπανικολάου χαρακτηριστικά.

  Δημήτρης Αποστολάκης: «Είμαι ναρκομανής, γερμανοτσολιάς και ηλίθιος»

Ένα αποτέλεσμα, ωστόσο, που ο ίδιος και η ομάδα του δεν το… κυνήγησαν. Ήρθε από τα σχόλια και τις κριτικές που κάνουν οι επισκέπτες του trip advisor.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι αλλά και οι ιδιοκτήτες που είναι επίσης Κρητικοί (από την Ιεράπετρα) δεν ήξεραν ότι βραβεύθηκαν από την ταξιδιωτική πλατφόρμα που αποτελεί το «ευαγγέλιο» των τουριστών σε κάθε περιοχή που επισκέπτονται.

Ο Κρητικός σεφ που είναι υπεύθυνος για το 2ο καλύτερο εστιατόριο σε μία ήπειρο«Πραγματικά δεν ξέραμε γι’ αυτή τη διάκριση, η οποία φυσικά και μας ευχαριστεί όλους. Γιατί όλοι, ο καθένας από το δικό του πόστο, κουράστηκε για να φέρει το εστιατόριο σε αυτό το επίπεδο που είναι σήμερα» λέει ο 45χρονος σεφ και προσθέτει: «Πάντα ως ομάδα διαβάζουμε τα σχόλια των επισκεπτών. Μας ενδιαφέρουν και τα καλά σχόλια, αλλά και τα αρνητικά. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά, γιατί θέλουμε να βελτιωνόμαστε, να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες και το φαγητό που προσφέρουμε στον κόσμο που μας εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι λοιπόν, είδαμε μια διάκριση, έναν διαγωνισμό που ανέφερε best of the best και είχε ως δεύτερο καλύτερο εστιατόριο σε όλη την ήπειρο, το εστιατόριό μας. Αναρωτηθήκαμε μεταξύ μας τι είναι, αλλά κανείς δεν ήταν σίγουρος. Μετά από λίγες ημέρες και με περισσότερη έρευνα, καταλάβαμε ότι πρόκειται για μια σημαντική διάκριση».

Βέβαια, όπως εξηγεί, το URBAN Greek δεν περνάει χρονιά που να μην βραβευτεί, αλλά σε τοπικό επίπεδο, μεταξύ των εστιατορίων της πόλης όπου λειτουργεί.

  Η δραματική ιστορία του Κρητικού γέρου του Λυκαβηττού

Τώρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για έναν πανεθνικό διαγωνισμό που επιβραβεύει μια επιχείρηση στην οποία ο «μαέστρος» είναι από το Ηράκλειο. Κάτι όμως που ο κ. Παπανικολάου δεν αποδέχεται, τονίζοντας πολλές φορές ότι «η προσπάθεια είναι συνολική και όχι ατομική, αφού η βράβευση δεν αφορά μόνο στο φαγητό, αλλά και στις τιμές, το σέρβις κοκ.».

Στην ερώτησή μας πόσα εστιατόρια μπορεί να πήραν μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό, ο κ. Παπανικολάου δεν είναι σε θέση, όπως αναφέρει, να πει τον ακριβή αριθμό. «Σκεφτείτε ότι στο Χόμπαρτ που δεν είναι Μελβούρνη ή Σίδνεϋ, τα εστιατόρια υπολογίζω ότι είναι γύρω στα 400. Υποθέτω ότι είναι χιλιάδες στις μεγαλουπόλεις».

Ο Κρητικός σεφ που είναι υπεύθυνος για το 2ο καλύτερο εστιατόριο σε μία ήπειρο

Το εσωτερικό του εστιατορίου “Urban Greek”

Αναφερόμενος στη σημασία αυτής της διάκρισης επαναλαμβάνει αυτό που οι περισσότεροι τουρίστες ενδεχομένως γνωρίζουν: «Ξέρουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός διαβάζει κριτικές στο trip advisor για να επιλέξει πού θα φάει, πού θα διασκεδάσει, σε ποιο ξενοδοχείο ίσως θα μείνει. Εμείς, στο Urban Greek έχουμε μια υπηρεσία που ρωτάει τους νέους μας πελάτες από πούμας έμαθαν και όλοι μας έχουν πει από τη συγκεκριμένη τουριστική πλατφόρμα».

Κλείνοντας ρωτήσαμε για το ελληνικό φαγητό που αρέσει στους περισσότερους. «Είναι δύσκολο να επιλέξω κάποιο, γιατί έτσι θα αδικήσω κάποιο άλλο. Όλα μας τα πιάτα που φτιάχνονται στο εστιατόριο είναι από φρέσκα υλικά και με ελληνικές συνταγές. Σκεφτείτε ότι και τα ντολμαδάκια με ελληνικά αμπελόφυλλα και με τη συνταγή της μαμάς μου τα φτιάχνουμε και τα τυλίγουμε στην κουζίνα, δεν υπάρχει τίποτα κονσερβοποιημένο και τα περισσότερα προϊόντα αλλά και τα κρασιά είναι ελληνικά» καταλήγει.

  Τα 10 χαρακτηριστικά ενός γνήσιου Κρητικού
[vimakritis.gr]

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα