Κρητικό ανέκδοτο: Ο Γάλλος και ο Ανωγειανός!

Κρητικό ανέκδοτο: Ο Γάλλος και ο Ανωγειανός!

Σε ένα γνωστό εστιατόριο του Ηρακλείου πηγαίνει κάθε μεσημέρι ο Μανώλης ο Σαλούστρος από τα Ανώγεια για να φάει το μεσημεριανό του.

Μιά μέρα, μπαίνει μέσα ένας Γάλλος τουρίστας, κάθεται στο διπλανό τραπέζι και παραγγέλνει από τον κατάλογο.Την ώρα εκείνη ο σερβιτόρος φέρνει στον Μανώλη τον Σαλούστρο το φαγητό που νωρίτερα είχε παραγγείλει.

Ο Γάλλος από ευγένεια σηκώνεται και λέει στον Μανώλη τον Σαλούστρο: “Βοn appetit”

Σηκώνεται και αυτός και του λέει: “Μανώλης Σαλούστρος”

Την άλλη μέρα πάλι που ο Σαλούστρος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει να τρώει το μεσημεριανό του, μπαίνει ο Γάλλος, κάθεται στο διπλανό τραπέζι και του λέει με ευγένεια: “Βοn appetit”

Ο Σαλούστρος με τη σειρά του σηκώνεται και του απαντάει: “Μανώλης Σαλούστρος”

Το παίρνει χαμπάρι ο σερβιτόρος και πάει στον Σαλούστρο να του εξηγήσει ότι ο Γάλλος του εύχεται “καλή όρεξη”. Ο Μανώλης ο Σαλούστρος αισθάνεται άσχημα εκείνη την στιγμή αλλά δεν μπορεί να το αλλάξει.

  Μια καμένη Κρητική κριτική για το Game of Thrones

Σκέφτεται λοιπόν να αργήσει να πάει την άλλη μέρα στο εστιατόριο, ώστε να πάει πρώτα ο Γάλλος και με την σειρά του να του ευχηθεί πρώτος.

Ετσι και έγινε. Την επόμενη μέρα πάει πρώτος ο Γάλλος, παραγγέλνει και την ώρα που του φέρνει ο σερβιτόρος το φαγητό να τος και ο Σαλούστρος. Κάθεται στο διπλανό τραπέζι και λέει με καμάρι στον Γάλλο: “Βοn appetit”

Σηκώνεται και ο Γάλλος με ευγένεια και του απαντάει: “Μανώλης Σαλούστρος” !!!

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά