Κρητικό ανέκδοτο: Ο Γάλλος και ο Ανωγειανός!

Σε ένα γνωστό εστιατόριο του Ηρακλείου πηγαίνει κάθε μεσημέρι ο Μανώλης ο Σαλούστρος από τα Ανώγεια για να φάει το μεσημεριανό του.

Μιά μέρα, μπαίνει μέσα ένας Γάλλος τουρίστας, κάθεται στο διπλανό τραπέζι και παραγγέλνει από τον κατάλογο.Την ώρα εκείνη ο σερβιτόρος φέρνει στον Μανώλη τον Σαλούστρο το φαγητό που νωρίτερα είχε παραγγείλει.

Ο Γάλλος από ευγένεια σηκώνεται και λέει στον Μανώλη τον Σαλούστρο: “Βοn appetit”

Σηκώνεται και αυτός και του λέει: “Μανώλης Σαλούστρος”

Την άλλη μέρα πάλι που ο Σαλούστρος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει να τρώει το μεσημεριανό του, μπαίνει ο Γάλλος, κάθεται στο διπλανό τραπέζι και του λέει με ευγένεια: “Βοn appetit”

Ο Σαλούστρος με τη σειρά του σηκώνεται και του απαντάει: “Μανώλης Σαλούστρος”

Το παίρνει χαμπάρι ο σερβιτόρος και πάει στον Σαλούστρο να του εξηγήσει ότι ο Γάλλος του εύχεται “καλή όρεξη”. Ο Μανώλης ο Σαλούστρος αισθάνεται άσχημα εκείνη την στιγμή αλλά δεν μπορεί να το αλλάξει.

Σκέφτεται λοιπόν να αργήσει να πάει την άλλη μέρα στο εστιατόριο, ώστε να πάει πρώτα ο Γάλλος και με την σειρά του να του ευχηθεί πρώτος.

Ετσι και έγινε. Την επόμενη μέρα πάει πρώτος ο Γάλλος, παραγγέλνει και την ώρα που του φέρνει ο σερβιτόρος το φαγητό να τος και ο Σαλούστρος. Κάθεται στο διπλανό τραπέζι και λέει με καμάρι στον Γάλλο: “Βοn appetit”

Σηκώνεται και ο Γάλλος με ευγένεια και του απαντάει: “Μανώλης Σαλούστρος” !!!

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ