Φωτογράφος του National Geographic εκθειάζει τα φαγητά της Κρήτης και τον τρόπο ζωής των Κρητικών

Φωτογράφος του National Geographic εκθειάζει τα φαγητά της Κρήτης και τον τρόπο ζωής των Κρητικών

Πριν από ένα χρόνο, ο διάσημος φωτογράφος του National Geographic Matthieu Paley επισκέφτηκε για μερικές εβδομάδες την Κρήτη. Στο πλαίσιο της μίνι σειράς γαστρονομικού ενδιαφέροντος «We Are What We Eat», επέλεξε το ελληνικό νησί και μερικούς ακόμα διεθνείς προορισμούς ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες προτάσεις για έρευνα!

Για τον σκοπό του σύντομου ντοκιμαντέρ, ταξίδεψε από άκρη σε άκρη στο νησί και αναζήτησε τις απαντήσεις στο ερώτημα γιατί η μεσογειακή κουζίνα είναι η διατροφικά σπουδαιότερη στον κόσμο μας!

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού βρέθηκε να απολαμβάνει αυθεντικά κρητικά γεύματα στα σπίτια παραδοσιακών οικογενειών σε ορεινά χωριά, να μαζεύει χόρτα στα χωράφια με ηλικιωμένες κυρίες που τον εντυπωσίασαν με τα κουράγια τους και φυσικά να μαζεύει ελιές για την νέα παραγωγή αγνού κρητικού ελαιόλαδου.

  Μια Κρητικιά πουλάει σουβλάκι στο Λονδίνο και σχηματίζονται ουρές πολλών μέτρων

Μεταφέροντας όλες τις εμπειρίες του μέσω μιας παρουσίασης-βίντεο σε κοινό που ειδικεύεται στην διεθνή κουζίνα και τα γαστρονομικά έθιμα, κυριολεκτικά εκθείασε την κρητική κουζίνα και πρότεινε σε όλους ανεπιφύλακτα να προσαρμόσουν κομμάτια της στην δική τους προσωπική, διατροφική καθημερινότητα!

Τέλος, μεγάλη εντύπωση στον Matthieu Paley προξένησαν οι πρωινές στιγμές στα παραδοσιακά καφενεία του νησιού. Η ώρα που πολλοί ηλικιωμένοι και μη συγκεντρώνονται για να πουν τα νέα τους, να πιουν ελληνικό καφεδάκι και φυσικά να ξεκινήσει καλά η μέρα με λίγη κρητική ρακί

Πηγή: daynight.gr

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα