Κοτόπουλο στο φούρνο με γραβιέρα

Κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά και τελειωμένο στο φούρνο, ωραία συνδυασμένο με τη γλυκιά γεύση της Κρητικής γραβιέρας

Κοτόπουλο στο φούρνο με γραβιέρα

Κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά και τελειωμένο στο φούρνο, ωραία συνδυασμένο με τη γλυκιά γεύση της Κρητικής γραβιέρας
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 minutes
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 2 hours
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2 hours 10 minutes
ΕΙΔΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ Κρεατικά
ΜΕΡΙΔΕΣ 6 άτομα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 4 στήθη κοτόπουλο με πέτσα
  • 2 κρεμμύδι κομμένα στα 4
  • 2 καρότα κομμένα στα 4
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 300 γρ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ
 

  • Ετοιμάστε το κοτόπουλο. Βάλτε το κοτόπουλο μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το ελαιόλαδο και αφήστε τα να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  • Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και βάλτε τα μέσα σε ένα πυρέξ.
  • Πασπαλίστε τη γραβιέρα, μετά το θυμάρι και τέλος βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Πηγή: kritesonline.gr

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ