Κρήτη: Φύση σμιλεμένη από το χρόνο – Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ από μια Κρήτη που δεν έχουμε δει ποτέ!

Εικόνες από μια Κρήτη που είναι δίπλα μας αλλά δεν την έχουμε δει ποτέ! Από μια Κρήτη που ίσως δεν πρόκειται να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε διαφορετικά. Από μια Κρήτη που σίγουρα θα πρέπει να αρχίσουμε να αγαπάμε και να προσέχουμε περισσότερο.

Αυτές τις εικόνες περιλαμβάνει το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την Κρήτη που υλοποίησε το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας συμβάλλοντας στην εκστρατεία της Περιφέρειας για τις περιοχές NATURA 2000 του νησιού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εκστρατεία της Περιφέρειας Κρήτης στοχεύει στην ανάδειξη συνολικά 53 περιοχών που εντάχθηκαν στο κοινοτικό δίκτυο των περιοχών Natura2000. Από αυτές, 28 αποτελούν Τόπους Κοινοτικής Σημασίας και 26 Ζώνες Ειδικής Προστασίας και συνολικά καταλαμβάνουν έκταση που ισοδυναμεί με 141.318,49 εκτάρια.
Το Δίκτυο Natura 2000 αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο περιοχών, οι οποίες φιλοξενούν φυσικούς τύπους οικοτόπων και οικοτόπους ειδών που είναι σημαντικοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

  11 λόγοι που η Κρήτη είναι καλύτερη το χειμώνα

 

Πολυμέσα

Για την υλοποίησή του ντοκιμαντέρ εργάστηκαν οι:
Σενάριο – επιστημονική επιμέλεια: Καλούστ Παραγκαμιάν
Σκηνοθεσία – Δ/νση Παραγωγής: Νίκος Παντερμαράκης
Αφήγηση: Γιάννης Καστανάκης
Εικονοληψία: Γιάννης Νικολουδάκης, Σάββας Παραγκαμιάν, Νίκος Καρνιαουτάκης, Στέλλα Αναγνωστάκη
Ηχοληψία: Μανόλης Τσιριγωτάκης
Μοντάζ: Μανόλης Τσουρουνάκης
Post Production: Κώστας Κεαλάρ
Μουσική: Δημήτρης & Μανόλης Σπυριδάκης

Σημειώνεται ότι οι δημιουργοί δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν θερμά τους: Βασίλη Πιτροπάκη για τα πλάνα των αρπακτικών πουλιών και της νυφίτσας, Στέλιο Αποστολόπουλο για τα πλάνα του Αγριμιού και Απόστολο Τριχά για την εικόνα της Κρητικής Μυγαλής.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα