Συνταγή για Γαμοπίλαφο. Το Κρητικό Παραδοσιακό Πιλάφι

Συνταγή για Γαμοπίλαφο. Το Κρητικό Παραδοσιακό Πιλάφι

Παραδοσιακό φαγητό που σερβίρεται κυρίως σε γάμους, αρραβώνες και βαφτίσια, το γαμοπίλαφο αποτελεί πρωταρχική επιλογή για ένα καλό εορταστικό (και όχι μόνο) τραπέζι

Γαμοπίλαφο. Το Κρητικό Παραδοσιακό Πιλάφι
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
4 ώρες
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
4 ώρες
Γαμοπίλαφο. Το Κρητικό Παραδοσιακό Πιλάφι
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
4 ώρες
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
4 ώρες
Συστατικά
Μερίδες: άτομα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα κρέατα ολόκληρα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το φύλλο δάφνης να σιγοβράζουν και 3-4 ώρες.
  2. Όταν είναι έτοιμα (ελέγχουμε κατά διαστήματα και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό), τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, πετάμε τα καρότα και το κρεμμύδι και κρατάμε το ζωμό για το γαμοπίλαφο.
  3. Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζωμό (αν είναι πολύ λιπαρός, τον αραιώνουμε με λίγο νεράκι) και το βάζουμε να βράσει μαζί με το ρύζι σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι και το χυμό λεμονιού 5-8 λεπτά περίπου. Για μια κούπα ρύζι, χρειαζόμαστε τρεις κούπες ζωμό κρέατος.
  4. Τέλος, όταν είναι έτοιμο, παίρνουμε το στακοβούτυρο και ανακατεύουμε (αν θέλετε, κάψτε πρώτα σε ένα κατσαρολάκι το στακοβούτυρο) με το πιλάφι που έχουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το θυμάρι.
  5. Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε το ρύζι και λίγο από τα κρέατα σε ρηχό πιάτο.
Συνταγή σημειώσεις

Πηγή: greekguide.com

Με την υποστήριξη του %sWP Ultimate Recipe
  «Έτσι μαγειρεύω το τσιγαριαστό στη Γαύδο»

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Θα σε ενδιαφέρουν και αυτά

σχόλια