Βραβεύτηκε ο Χανιώτης που έσωσε τουρίστα που πνιγόταν σε ταβέρνα

Βραβεύτηκε ο Χανιώτης που έσωσε τουρίστα που πνιγόταν σε ταβέρνα

Το να γνωρίζεις τις πρώτες βοήθειες μπορεί να είναι σωτήριο. Αυτό το έκανε πράξη ο Χανιώτης εργαζόμενος σε ταβέρνα στα Χανιά, Βασίλης Πατελάκης, το καλοκαίρι του 2019. Τότε, ένας Βρετανός τουρίστας είδε τον Χάρο με τα μάτια του αφού η τροφή του “στάθηκε” στον λαιμό με συνέπεια να του κόψει τελείως την αναπνευστική οδό.

Αν δεν ήταν εκεί ο Βασίλης Πατελάκης, γνώστης στην παροχή πρώτων βοηθειών, τότε η εξέλιξη θα ήταν… τραγική!

Ο Βασίλης Πατελάκης έγινε πολύ σωστά Viral και η ιστορία του διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη! Δεεν ήταν και λίγο πράγμα αφού παράλληλα είχε κυκλοφορήσει και το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της επιχείρησης.

Ο Χανιώτης εργαζόμενος εστίασης πήρε το πρώτο βραβείο Πρώτων Βοηθειών Ambassador Award. #112 Awards2021.

  Ο χορός γύρω από το φέρετρο του Μερτζανομανώλη στ'Ανώγεια, κάνοντας πραγματικότητα την παραγγελιά του.

Ο Βασίλης Πατελάκης έσωσε τον συγκεκριμένο τουρίστα χρησιμοποιώντας την τεχνική Heimlich. Κατόπιν, δημιούργησε μια εκστρατεία για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο τη σημασία της γνώσης των πρώτων βοηθειών.

Οι βραβεύσεις σε 4-5 άτομα ανάλογης προσφοράς ανακοινώθηκαν στο Twitter (@112_sos) στο πλαίσιο των 112 Awards 2021!

Να τονιστεί επίσης ότι ο Βασίλης Πατελάκης, μετά από εκείνο το περιστατικό, πρότεινε τα παιδιά να διδάσκονται από τα σχολεία τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε ανάλογες καταστάσεις, επισημαίνοντας ότι καλό θα ήταν να γίνουν σεμινάρια και σε μαγαζιά εστίασης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της EENA (European Emergency Number Association) που διενεργεί τη διεθνή αυτή βράβευση:

  Οι τέσσερις παραλίες – «στολίδια» που πρέπει να επισκεφθείς στα Χανιά (χάρτης + videos)

“Κάθε χρόνο, βλέπουμε ήρωες σε όλο τον κόσμο να ξεπερνούν το αναμενόμενο για να βοηθήσουν τους άλλους. Αυτή είναι η τελετή των “βραβείων 112″, με την οποία βραβεύουμε αυτά τα απίστευτα άτομα και τους οργανισμούς που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αλλαγή των συνθηκών για την ασφάλεια των ανθρώπων”.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά