Το ημερολόγιο ενός νησιού – Κρήτη

Η σειρά ντοκιμαντέρ “The Island Diaries” τη ζωή στα νησιά σ᾽ ολόκληρο τον κόσμο!

Κάθε επεισόδιο εστιάζει σε ένα διαφορετικό νησί και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ντόπιους για να ανακαλύψει τί κάνει το νησί τους μοναδικό.

Η εκπομπή στοχεύει να χαράξει την επιφάνεια της καθημερινής ζωής, για να εξερευνήσει θέματα όπως πρόσβαση σε τρόφιμα, μετακινήσεις, ταυτότητα, πολιτισμό…

Το πέμπτο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο, η Κρήτη ήταν το λίκνο του Αρχαίου Μινωικού πολιτισμού, που οδήγησε στην ανάπτυξη της Αρχαίας Ελλάδας. Πολλοί πολιτισμοί έχουν περάσει από το κρητικό έδαφος, καθ’όλη τη διάρκεια της Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Αραβικής, Ενετικής και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έγινε επίσημα διοικητική περιοχή της Ελλάδας το 1913. Όπου κι αν ζουν, οι Κρητικοί είναι πολύ κοντά στη φύση. Από την οικονομική κρίση, πολλοί έχουν στραφεί προς την αυτάρκεια και την υποστήριξη της κοινότητας. Φαίνεται ότι ο καθένας έχει ένα μικρό καταφύγιο στη χώρα: ένα μέρος για να χαλαρώσετε, να καλλιεργήσετε λαχανικά και να πάρετε φρέσκο ελαιόλαδο. Οι Κρητικοί τρώνε κυρίως ό, τι μεγαλώνει στους κήπους τους ή σε τοπικά θερμοκήπια. Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι του νησιού είναι ιδιαίτερα αξιόλογα μέλη του αγροτικού πληθυσμού, που κυρίως εγκαταστάθηκαν στα βουνά.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά