Ηρακλειώτης έφτιαξε παπάκι που καίει ρακή!

Ηρακλειώτης έφτιαξε παπάκι που καίει ρακή!

Η οδήγηση και η ρακή είναι δύο από τα μεγαλύτερα πάθη των κρητικών (το πάθη όπως θέλετε πάρτε το). Aυτό το συμπέρασμα βγάζουμε από την οδήγηση που χαρακτηρίζει το νησί, από τα ρεκόρ στην κατανάλωση ρακής που σημειώνονται, αλλά και από το συνδυασμό των δύο, φυσικά.

Κι επειδή η ανθρώπινη εφευρετικότητα δεν έχει όρια, ένας νεαρός από το Ηράκλειο βρήκε τρόπο να τα συνδυάσει και με πρακτικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα της παροιμιώδους κίνησης στο Ηράκλειο, ο νεαρός κατασκεύασε ένα μηχανάκι μπορεί να κινηθεί με τσικούδια, πράγμα που μετατρέπει το κάθε καφενείο του νησιού σε βενζινάδικο.

Αναλυτικά, το μοτοποδήλατο θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως καύσιμο βιοαέριο, προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων. Για την εφεύρεσή του, ο κατασκευαστής κέρδισε διάκριση στο τοπικό CityLab στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ, η οποία ως στόχο της δηλώνει τη συγκέντρωση προτάσεων «επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών».

Η έκφραση “πετρέλαιο η ρακή που ήπιαμε” ποτέ δεν ακούστηκε πιο αληθινή.

  Σερφ με μοτοσυκλέτα μέσα στη θάλασσα... στα Φαλάσαρνα (video)

Πηγή

Θα σε ενδιαφέρουν και αυτά

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα