Κουνούπια γίγαντες στο Ηράκλειο!

Είμαστε εν μέσω καλοκαιριού και τα κουνούπια κάνουν πάρτι σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα και τα κουνούπια – γίγας που έχουν παρατηρηθεί στην πόλη του Ηρακλείου.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, τα συγκεκριμένα έντομα δεν περιμένουν το βράδυ να κάνουν την εμφάνισή τους αλλά κυκλοφορούν και κατά την διάρκεια της ημέρας.

Δεν περιμένουν το βράδυ να κάνουν την εμφάνισή τους αλλά κυκλοφορούν και κατά την διάρκεια της ημέρας

Έχει έρθει στην Κρήτη κουνούπι – τίγρης;

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος τα κουνούπια έχουν κατακλύσει όλη την Κρήτη δημιουργώντας «πονοκέφαλο» αλλά και προβληματισμό στην κοινωνία.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι Κρητικοί που αναρρωτιούνται για το αν το κουνούπι – τίγρης που έχει κάνει την εμφάνισή του σε διάφορα σημεία του εξωτερικού έχει φτάσει και στο νησί.

Ευτυχώς, η απάντηση, από τους αρμόδιους φορείς, είναι αρνητική.

«Το κουνούπι τίγρης δεν έχει έρθει στην Κρήτη. Καθημερινά πραγματοποιούνται εντομολογικές επιτηρήσεις από επιστημονική ομάδα και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τέτοιο κρούσμα», αναφέρει, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Βιδάκης.

Σε εξέλιξη οι ψεκασμοί

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια από την Περιφέρεια οι οποίοι ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου.

«Οι ψεκασμοί γίνονται σε όλο το νησί κάθε 15 ημέρες», επεσήμανε ο κ. Βιδάκης ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι «θέλουμε και την συνεργασία των πολιτών. Εφόσον έχουν παρατηρήσει ότι σε περιοχή που μένουν υπάρχει πρόβλημα να μας πάρουν τηλέφωνο στα γραφεία μας».

Τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας είναι: ‎2813410771, ‎2813410763, 2813410725.

Πηγή: protothema.gr

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ