Οι τέσσερις παραλίες – «στολίδια» που πρέπει να επισκεφθείς στα Χανιά (χάρτης + videos)

Ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες που κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα είναι η Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά.

Για πολλούς η πόλη των Χανίων θεωρείται ως η πιο όμορφη πόλη της Κρήτης, ενώ στολίδι της είναι η παλιά πόλη με το πανέμορφο παλιό βενετσιάνικο λιμάνι, μέρος ιδανικό για ρομαντικές βόλτες, για καφέ, φαγητό και για διασκέδαση.

Τα Χανιά είναι η ιδανική επιλογή και για τις παραλίες. Τα γαλάζια καθαρά νερά και το πανέμορφο τοπίο μετατρέπουν σε μοναδική εμπειρία τις καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη.

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τα Χανιά, μην παραλείψετε να απολαύσετε την ομορφιά τεσσάρων κορυφαίων παραλιών

1. Παραλία Μάρμαρα

Εδώ έρχονται δια θαλάσσης – ή μέσω μονοπατιού – οι φανατικοί επισκέπτες του Λουτρού και οι περιπατητές του Φαραγγιού της Αράδαινας. Ο δυσπρόσιτος όρμος στις απολήξεις των Λευκών Ορέων είναι το τέρμα του δρόμου και ως τέτοιο επιβραβεύει τους τυχερούς με μία καντίνα με καλό φαγητό και λιγοστά δωμάτια, με μία μικρή βοτσαλωτή παραλία και πίσω της τα λευκά – σαν μάρμαρα – βράχια που του χάρισαν το όνομά του.

marmara chania crete tricopter fpv

2. Γλυκά Νερά

Ιλιγγιώδη βράχια, μία ταβέρνα πάνω στο κύμα και διάσπαρτες πηγές γλυκού νερού. Ανάμεσα στο Λουτρό και στη Χώρα Σφακίων απλώνεται η ομώνυμη απομονωμένη βοτσαλωτή ακτή, προσβάσιμη με καραβάκι ή μονοπάτι από τα Σφακιά και 60 λεπτά από το Λουτρό. Τα νερά της βαθαίνουν απότομα, λόγω των πηγών είναι κρύα, ενώ ο βραχώδης βυθός της είναι φτιαγμένος για καταδύσεις.

Sweet Water Beach / Glyka Nera Beach - DJI Drone Footage

3. Σούγια

Η Σούγια ήταν ανέκαθεν προορισμός χίπιδων και όσο τα χρόνια περνούν, κερδίζει συνεχώς ορκισμένους πιστούς. Λίγο ο νότιος προσανατολισμός της, άλλο τόσο το ελεύθερο camping, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα beach bars, η «πλούσια» σε μήκος και πλάτος παραλία, η σύνδεση με τη Γαύδο, το μονοπάτι που παίρνεις για την Αρχαία Λισσό… Ένας θαυμαστός ήμερος κόσμος ξεδιπλώνεται 3χλμ μετά την κατάληξη του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης και προσφέρει τα πάντα.

ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ - SOUGIA 2011

4. Φαλάσαρνα

Οι ροδαλές αποχρώσεις της άμμου και τα κρυστάλλινα νερά έκαναν τα Φαλάσαρνα διάσημα στα πέρατα της γης. Η πολυβραβευμένη παραλία εντοπίζεται νότια του ακρωτηρίου Τηγάνι, 17χλμ δυτικά της Κισσάμου και αποτελείται από πέντε αλλεπάλληλες αμμουδιές, με γνωστότερη και μεγαλύτερη την Παχειά Άμμο. Η προέλευση του ονόματος αποδίδεται στη νύμφη Φαλασάρνη.

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τα Χανιά, μην παραλείψετε να απολαύσετε την ομορφιά τεσσάρων κορυφαίων παραλιών
ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ 2016 - FALASARNA 2016 CRETA

Πηγή: msn.com

Χάρτης παραλιών

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ