Κρητική Συνταγή: Μοσχαρίσιες μπριζόλες κρασάτες

Εύκολη συνταγή για να μοσχαρίσιες μπριζόλες, σβησμένες με κρασί.
Εύκολη συνταγή για να μοσχαρίσιες μπριζόλες, σβησμένες με κρασί.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες κρασάτες

Εύκολη συνταγή για να μοσχαρίσιες μπριζόλες, σβησμένες με κρασί.
ΕΙΔΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ Κρεατικά
ΜΕΡΙΔΕΣ 4 άτομα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 3 πιπεριές
  • 3 ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 0,5 φλιτζάνι κρασί κόκκινο κατά προτίμηση
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 μικρά φλιτζάνια λάδι
  • λίγο αλεύρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
 

  • Πλένουμε τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε με το σκόρδο. Σε καυτό λάδι στο τηγάνι τις τηγανίζουμε αλευρωμένες και από τις δύο πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί κι όταν πάψουν να αχνίζουν, τοποθετούμε τις ντομάτες και πιπεριές σε ροδέλες και ρίχνουμε δύο φλιτζανάκια νερό βράζοντάς τις για μισή ώρα.
  • Ανακατεύουμε το χυμό ενός λεμονιού με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στις μπριζόλες και βράζουμε για 5 ακόμη λεπτά. Όταν τις κατεβάζουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

(Από το βιβλίο της Μαρίας Πιτσικάκη «Παλαιϊνά και Νόστιμα»)
Λεξη-κλειδι κρασί, κρητική κουζίνα, κρητικό κρασί, κρητικό φαγητό, μοσχάρι, μοσχαρίσιες, μπριζόλα, μπριζόλες, μπριτζόλα, μπριτζόλες

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ