Μοσχαρίσιες μπριζόλες κρασάτες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- 3 πιπεριές
- 3 ντομάτες σε ροδέλες
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 0,5 φλιτζάνι κρασί κόκκινο κατά προτίμηση
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 μικρά φλιτζάνια λάδι
- λίγο αλεύρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένουμε τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε με το σκόρδο. Σε καυτό λάδι στο τηγάνι τις τηγανίζουμε αλευρωμένες και από τις δύο πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί κι όταν πάψουν να αχνίζουν, τοποθετούμε τις ντομάτες και πιπεριές σε ροδέλες και ρίχνουμε δύο φλιτζανάκια νερό βράζοντάς τις για μισή ώρα.
- Ανακατεύουμε το χυμό ενός λεμονιού με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στις μπριζόλες και βράζουμε για 5 ακόμη λεπτά. Όταν τις κατεβάζουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
(Από το βιβλίο της Μαρίας Πιτσικάκη «Παλαιϊνά και Νόστιμα»)