O Ross Daly διαθέτει τη μουσική του δωρεάν, για όλους

O Ross Daly διαθέτει τη μουσική του δωρεάν, για όλους

Ο μεγάλος μουσικός, σιχάθηκε την εμπορική πλευρά της δισκογραφίας και μας χαρίζει απλόχερα την μουσική του χωρίς οικονομικές συναλλαγές.

Σε μια κίνηση σπάνιας μεγαλοθυμίας, ο Ross Daly, o «γίγαντας» της παγκόσμιας μουσικής, δημιουργός του Λαβύρινθου και εμπνευστής του αγαπημένου μας Houdetsi Festival, προσφέρει όλη τη δισκογραφία του για δωρεάν κατέβασμα από το eshop του site του, για όποιον ενδιαφέρεται για τη μουσική του. Στην ανάρτησή του στο facebook εξηγεί τους λόγους του:

«Από σήμερα, όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει από το Eshop του site μου www.rossdaly.gr ότι θέλει από όλη την δισκογραφία μου εντελώς δωρεάν (εκτός από την τελευταία μου έκδοση “The Other Side” που διατίθεται από το site CDBaby). Πήρα την απόφαση αυτή γιατί θέλω να έχουν όλοι όσοι θέλουν άμεση πρόσβαση στη μουσική μου χωρίς καθόλου να μπαίνουν στη μέση τα οικονομικά. Έχω σιχαθεί, μετά από τόσα χρόνια, την όλη εμπορική πλευρά της δισκογραφίας αλλά εξακολουθώ να αγαπάω το αντικείμενο και να θέλω να το μοιραστώ με τους άλλους ανθρώπου. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσω να συνεχίζω να χαίρομαι την δισκογραφία και αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για μένα από τα όποια χρήματα»

Πηγή: cretazine.com

Ο Ross Daly

Ο Ross Daly (Ρος Ντέιλι) είναι Ιρλανδός μουσικός, με εξειδίκευση στην κρητική λύρα και το αφγανικό ραμπάμπ. Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1952 στο Νόρφολκ της Αγγλίας από Ιρλανδούς γονείς. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του, ο οποίος ασχολούνταν με την ανάπτυξη των υπολογιστών, ο Ρος Ντέιλι στην παιδική του ηλικία άλλαξε πολλούς τόπους διαμονής ανά τον κόσμο, όπως Αγγλία, Καναδά, Ιαπωνία και Καλιφόρνια. Η ενασχόλησή του με την μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία με την παρότρυνση της μητέρας του η οποία ήταν αρκετά φιλόμουση. Αρχικά ξεκίνησε με κλασσική μουσική με όργανα όπως πιάνο, βιολοντσέλο κι αργότερα κιθάρα με την οποία είχε ασχοληθεί περισσότερο σαν έφηβος.

  Ναυαγοσώστης - "ήρωας" στο Ρέθυμνο: Έσωσε 5 άτομα μέσα σε μία ημέρα

Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ευρώπη και τον κόσμο ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους μουσικούς, όπως οι Στέλιος Πετράκης, Βασίλης Σούκας, Ψαρογιώργης, Πετρολούκας Χαλκιάς, Κέλυ Θωμά, Δημήτρης Σταυρακάκης, Μιχάλης Νικολούδης, Ζόχαρ Φρέσκο, Τρίο Σεμιρανί, Μπαστάν Αμπραάμ, Μπακαλέ Σισσοκό και άλλοι.

Στην Κρήτη όπου ζει μόνιμα τις τελευταίες δεκαετίες, μελετάει και διδάσκει την κρητική μουσική παράδοση. Το 1982 ίδρυσε το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, που στεγάζεται στο Χουδέτσι Ηρακλείου, με σκοπό τη συλλογή, τη διάσωση και την προβολή παραδοσιακών μουσικών οργάνων από όλο τον κόσμο. Εκεί φιλοξενούνται πάνω από 250 όργανα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής όπου σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από ταξίδια του Ντέιλι στην Ανατολή. Στον Λαβύρινθο, επίσης, γίνονται διάφορες μουσικές παραστάσεις και συζητήσεις με μουσικούς απ’την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Η Κρήτη μετατρέπεται σε ελληνικό και διεθνές ενεργειακό σταυροδρόμι

Πηγή: wikipedia

Πολυμέσα


Ο Ross Daly και η Μεσογειακή ορχήστραΟ Ross Daly, live στο Βερολίνο το 1994

Συναυλία στο ΤΕΙ Ηπείρου

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά