Ηρακλειώτης γιατρός με κορωνοϊό: «Αφήστε τις συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες»

Το δικό του μήνυμα μέσα από την εμπειρία του, δίνει ο Ηρακλειώτης Κλινικός Μικροβιολόγος, Θοδωρής Βρούχος, ο οποίος εργάζεται στην Μεγάλη Βρετανία.

Έχοντας πλέον αναρρώσει, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, εφιστά την προσοχή όλων, όχι μόνο ως γιατρός, αλλά κυρίως ως ένας ακόμη άνθρωπος που βίωσε την άσχημη εμπειρία του κορωνοϊού κι εξηγεί γιατί δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια απλή ίωση.

Ηρακλειώτης γιατρός με κορωνοϊό: «Αφήστε τις συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες»

[su_quote]«Έχοντας πλέον αναρρώσει από επιβεβαιωμενη λοίμωξη με τον κορονοϊό, θέλω να πω 2-3 πράγματα σε γνωστούς και φίλους προς γνώση και συμμόρφωση.

1) Δεν ξέρουμε σίγουρα ποιος θα νοσησει σοβαρά και ποιος όχι. Είμαι σχετικά νέος ακόμα (42 ετών), χωρίς χρόνια προβλήματα υγείας και χωρίς επιβαρυντικους παράγοντες, εκτός του ότι είμαι άνδρας. Επί δέκα μέρες δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου, και την 5η-6η μέρα όταν έφτασα 39 πυρετό και το οξυγόνο μου έπεσε ελαφρώς, πίστεψα ότι θα καταλήξω στο νοσοκομείο.

2) Δεν ξέρουμε που μπορεί να κολλήσουμε. Εγώ μπορεί να κόλλησα στο κάμπινγκ, στην δουλειά ή και σε σύντομη επίσκεψη στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς. Προσοχή χρειάζεται παντού.

3) Αφήστε τις συνωμοσιολογικες σαχλαμάρες. Δεν θέλει κανένας να σας τσιπάρει, δεν θέλει κανένας να σας στερήσει την “ελευθερία” σας ή τα εργασιακά σας δικαιώματα. Είναι μία ακόμα από τις εκατοντάδες πανδημίες που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, από τότε που δεν υπήρχαν τσιπ, δεν υπήρχε ελευθερία, δεν υπήρχαν εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικήστε ότι θέλετε να διεκδικήσετε, αλλά επιπλέον των μέτρων προστασίας και όχι ΑΝΤΙ αυτών. Ο κορονοιος σκοτώνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ της ελονοσίας, της φυματίωσης, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σκοτώνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ όλων αυτών και πολλών άλλων σχετικών και άσχετων αιτιών θανάτου, που βλέπω να προφασιζονται οι Ταλιμπάν της “ελευθερίας”, και όχι ΑΝΤΙ αυτών. Όταν δεν προστατεύετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, ποιον τιμωρείτε αν νοσησετε εσείς και οι γύρω σας; Το “σύστημα” ή τους ίδιους σας τους εαυτούς και τους γύρω σας;

3+) Αν πιστεύετε στις παραπάνω συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες, παρακαλώ αφαιρέστε με απ’ την λίστα των φίλων σας. Έχω δει αρκετούς θανάτους από κορονοϊό, και έχοντας πλέον περάσει την λοίμωξη και έχοντας φοβηθεί και για την δική μου ζωή, δεν θέλω να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που προτιμούν να ακούνε συνωμοσιολόγους και τους ελάχιστους εκκεντρικούς υγειονομικους, από σοβαρούς και αμερόληπτους επιστήμονες.

4) Αφήστε τις αηδίες τύπου “μόνο όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα πεθαίνουν”. Αφενός αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι παγκοσμίως χωρίς κανένα γνωστό πρόβλημα υγείας που έφυγαν πολύ πριν την ώρα τους. Αφετέρου, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, είναι αποδεκτό να πεθάνουν πρόωρα; Όταν βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι η παχυσαρκία, η υπέρταση, ο διαβήτης, το γήρας και οι μισοί σχεδόν Έλληνες έχουν τουλάχιστον έναν από αυτούς τους παράγοντες, είναι αποδεκτό να χάσουμε διψήφιο ποσοστό τους λόγω “υποκείμενων” νοσημάτων; Ή και πιο γενικά ακόμα, από πότε ως κοινωνία αποδεχόμαστε τον πρόωρο, προλαμβανόμενο θάνατο;»[/su_quote]

Πηγή

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ