Κρητικό ίαμα: Έτοιμο το καινοτόμο φαρμακευτικό σκεύασμα της Κρητικής γης

Κρητικό ίαμα: Έτοιμο το καινοτόμο φαρμακευτικό σκεύασμα της Κρητικής γης

Στα ράφια των φαρμακείων θα βρίσκεται πλεον το νέο και συνάμα καινοτόμο φαρμακευτικό σκεύασμα από βότανα της κρητικής γης, το Κρητικό ίαμα.

Το νέο σκεύασμα σύμφωνα με τους επιστήμονες-δημιουργούς τους, έχει στόχο να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού και να αντιμετωπίσει τις ιώσεις και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Η επιστημονική ομάδα, με τη δημιουργία του Cretan IAMA, κατάφερε να αξιοποιήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τον πλούτο της κρητικής ελληνικής γης, εξελίσσοντας την παραδοσιακή γνώση και δημιουργώντας ένα καινοτόμο προϊόν», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το κρητικό ίαμα παρουσιάστηκε στο Ρέθυμνο, στην επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Από την αυτόχθονη γνώση στα επιστημονικά δεδομένα», παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και τοπικών αρχόντων και φορέων.

Μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι επιστήμονες Χρήστος Λιονής, καθηγητής γενικής ιατρικής κ. ΠΦΥ, Ηλίας Καστανάς, καθηγητής εργαστηριακής ενδοκρινολογίας, Στέργιος Πυρίντσος, επίκουρος καθηγητής Βιολογίας και Γεώργιος Σουρβίνος, καθηγητής Κλινικής Ιολογίας.

  Kοχύλια του Ψηλορείτη όταν ήταν… ωκεανός!

Αυτό που τονίστηκε και επισημάθηκε μέσα από την παρουσίαση που έγινε είναι πως η ευεργετική δράση επιλεγμένων αρωματικών βοτάνων στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού οδήγησε τους ερευνητές στο επόμενο βήμα. Μέσα από πολυετείς δοκιμές, η έρευνα ανέδειξε ένα συνδυασμό αιθέριων ελαίων από 3 αρωματικά βότανα: Coridοthymus Capitatus, Salvia Fruticosa και Origanum Dictamnus, σε συγκεκριμένες αναλογίες, μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που λειτουργεί συνεργικά.

Όπως αναφέρουν τα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» ακολούθησε κλινική δοκιμή σε ασθενείς με συμπτώματα ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού, με ευεργετικά αποτελέσματα. Αυτό που σημείωσαν οι καθηγητές, ηταν ότι μείωσε τη διάρκεια και την ένταση των συμπτωμάτων.

Πηγή: rethnea.gr

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα