Λες και είσαι στην Αφρική… Η “άγνωστη” παραλία της Κρήτης που συγκαταλέγεται στις καλύτερες παρθένες παραλίες της Ευρώπης

Λες και είσαι στην Αφρική… Η “άγνωστη” παραλία της Κρήτης που συγκαταλέγεται στις καλύτερες παρθένες παραλίες της Ευρώπης

Πρόκειται για μια καταπληκτική παραλία που δικαίως χαρακτηρίζεται ως επίγειος παράδεισος.

Η παραλία Κεδρόδασος βρίσκεται 76 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων και ένα μόλις χιλιόμετρο δυτικά από τη διάσημη λιμνοθάλασσα στο Ελαφονήσι.

Η παραλία είναι γεμάτη με δέντρα αρκεύθου που μοιάζουν με κέδρους αλλά και αμμοθίνες. Ένα αλλόκοτο σκηνικό που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στις τροπικές παραλίες της Αφρικής.

Οι πανάρχαιοι κορμοί και τα κλαδιά που μοιάζουν νεκρά συνθέτουν ένα τοπίο απόκοσμο και συνάμα σαγηνευτικό.

Με τη μετακίνηση της άμμου οι βαθιές ρίζες τους βγαίνουν στην επιφάνεια, κάνοντάς τους να μοιάζουν με λεπτεπίλεπτα μεταμοντέρνα γλυπτά που εκτίθενται κατά μήκος της ακτής.

Το τοπίο είναι απόλυτα μυστικιστικό και σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά, σίγουρα θα σας αιχμαλωτίσει. Πρόκειται για ένα πραγματικά πανέμορφο μέρος.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι η Telegraph σε αφιέρωμα της στις καλύτερες άγριες, παρθένες παραλίες της Ευρώπης έχει στην λίστα της και το Κεδρόδασος!

Πολυμέσα

  Κλειστό παραμένει το Φαράγγι της Σαμαριάς λόγω κορονοϊού

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα