Ένα video που δείχνει γιατί σκοτωνόμαστε στους δρόμους της Κρήτης

Στην Κρήτη, τα τελευταία 5 χρόνια έγιναν 1.029 τροχαία ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους 287 συνάνθρωποί μας. Δεν είναι απορίας άξιο, όταν βλέπουμε video σαν αυτό, όπου ένας “μούσκαρος” και εν δυνάμι δολοφόνος (ο χαρακτηρισμός ασυνείδητος θα ήταν ελαφρύς για την περίπτωσή του) βγαίνει βολτίτσα στον ΒΟΑΚ και αποφασίζει ότι καλό θα ήταν να κάνει 3πλη προσπέραση επάνω σε τυφλή στροφή! Μάλιστα, το ένα από τα οχήματα που προσπερνούσε ήταν φορτηγό!

Video screenshot από youtube-screenshot.com

Ο οδηγός του οχήματος που κατέγραφε το video ενώ ταξίδευε στην Εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, είχε άγιο μαζί του και από καθαρή τύχη είναι ακόμα μαζί μας.

Ο οδήγηση δεν είναι παιχνίδι. Είναι ίσως η πιο επικίνδυνη πράξη που κάνουμε ηθελημένα στην καθημερινότητά μας και πολλές φορές, σε αυτή, συμμετέχουν και άνθρωποι που αγαπάμε. Δεν είναι λίγες φορές που ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες, που πέθαναν ή τραυματίστηκαν, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι φίλοι μας… σε δυστυχήματα που μπορεί να προκλήθηκαν από οδηγικές συμπεριφορές σαν αυτή του video ή της άλλης περίπτωσης που οδηγούσε ανάποδα στον περιφερειακό του Ηρακλείου.

  Το καλλιτεχνικό χωριό της Κρήτης που αναζητά νέους κατοίκους, προσφέροντας επαγγελματική αποκατάσταση

Τί θα πάθαινε ο συγκεκριμένος οδηγός, αν περίμενε 5 λεπτά να κάνει την προσπέρασή του, με ασφάλεια, σε ένα σημείο με ορατότητα. Τόσο πολύ του λείπουν αυτά τα… 5 λεπτά; γιατί το μυαλό του λείπει σίγουρα! Ας οδηγούμε με μυαλό και σύνεση, αλλά πάνω απ’όλα με σεβασμό στους συν-οδηγούς με τους οποίους μοιραζόμαστε το δρόμο.

Πολυμέσα

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα