Ο Κάρολος και η Καμίλα χόρεψαν Κρητικό “σιγανό” στην επίσκεψή τους στην Κρήτη

Με επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσημη παρουσία, στην Ελλάδα, του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα.

Κατά την επίσκεψή του στις Αρχάνες, ο Κάρολος ενημερώθηκε αρχικά για το πρόγραμμα στέγασης και ομαλής ένταξης προσφύγων, που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ και ακολούθως επισκέφθηκε το παλαιό σχολείο Αρχανών, όπου συνομίλησε με οικογένειες μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ και με εθελοντές του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Αρχάνες, Κάρολος και Καμίλα παρακολούθησαν γιορτή με πολιτιστικές δράσεις και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα στην πλατεία του χωριού, όπου γεύτηκαν τοπικές νοστιμιές, όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά, ενώ δύο χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς. Μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος δεν αρνήθηκε να χορέψει έναν “σιγανό” όταν τον προσκάλεσαν οι Κρητικοί χορευτές. Ακολούθως μπήκε στο χορό και η Καμίλα. Ο Κάρολος περιηγήθηκε και σε καφενεία του χωριού συνομίλησε και χαιρέτισε πολίτες που τον υποδέχθηκαν με θέρμη. Του προσφέρθηκαν δώρα, ιστορικά βιβλία κι ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα.

Ο παραδοσιακός χορός του Κάρολου και της Καμίλα στην Κρήτη

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε στους χώρους της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στην Κνωσό, όπου παρακολούθησε τη διαδικασία παρασκευής φαγητού με βάση τα μινωικά πρότυπα. Για την παρασκευή των γευμάτων χρησιμοποιούνται υλικά της κρητικής γης που τοποθετούνται σε πήλινα αγγεία και ψήνονται σε κάρβουνα. Στον Κάρολο προσφέρθηκε, ως δώρο, ένα πύλινο δοχείο. Η επίσκεψη του ζεύγους ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στη βίλλα Αριάδνη.

Η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκε το οινοποιείο Λυραράκη και ξεναγήθηκε στο υπαίθριο μουσείο κρητικών ποικιλιών. Της προσφέρθηκαν ως δώρα κρασί ελιές και τυρί, ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο παρασκευής του κρασιού.

Πηγή

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ