51 κόμβους, 8 σήραγγες και πάνω από 40 γέφυρες προβλέπει μελέτη για το νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)

51 ανισόπεδους κόμβους, οκτώ σήραγγες και πάνω από σαράντα γέφυρες, προβλέπει η μελέτη για το νέο αυτοκινητόδρομο της Κρήτης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και προστατευτικό στηθαίο από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

Η μελέτη παρουσιάστηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Στελέχη του Οργανισμού εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι θα γίνει αποδεκτή η μελέτη από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ο νέος ΒΟΑΚ έχει κόστος κατασκευής 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ και τα τμήματα τα οποία προβλέπεται να κατασκευαστούν από το Βαμβακόπουλο Χανίων μέχρι τον Άγιο Νικόλαο καλύπτουν συνολικό μήκος 194 χιλιόμετρα.

Η μελέτη κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ σύμφωνα με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργο Αγαπάκη εξασφαλίζει χαμηλό κόστος κατασκευής, μικρές απαλλοτριώσεις και χαμηλό κόστος συντήρησης καθώς πρόκειται για έναν άξονα.

Ο μελετητής του ΒΟΑΚ Παναγιώτης Τονιόλος τόνισε τη σημασία των μεγάλων τεχνικών έργων του νέου αυτοκινητοδρόμου.

Το επόμενο τετράμηνο και αν το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών εγκρίνει τη μελέτη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, αναμένεται να παρουσιαστεί στους αναδόχους για να προχωρήσει το επόμενο στάδιο.

[rethemnos.gr]

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ