Στην τετράδα των χειρότερων οδηγών της χώρας οι Ηρακλειώτες

Στην τετράδα των χειρότερων οδηγών της χώρας οι Ηρακλειώτες

Στην Κρήτη, με τα πολλά τροχαία και τους δεκάδες νεκρούς, τείνει να επικρατήσει η αντίληψη πως είμαστε οι χειρότεροι οδηγοί παγκοσμίως! Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είμαστε ούτε καν… πανελληνίως, όπου και τερματίζουμε τέταρτοι.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την ιδιωτική ασφάλιση, τα σκήπτρα των τροχαίων ατυχημάτων κρατά σταθερά η Αττική. Όπως προκύπτει, οι οδηγοί του ευρύτερου Λεκανοπεδίου κατέγραψαν το 2014 τη μεγαλύτερη συχνότητα ζημιών ανά τη χώρα (8,24%). Ακολουθούν οι οδηγοί της Αχαΐας με 7,95%, ενώ Θεσσαλονικείς και Ηρακλειώτες συμπληρώνουν τη σχετική τετράδα, με ποσοστά 7,28% και 6,57%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στον αντίποδα, οι οδηγοί στους νομούς Σάμου, Λέσβου, Καρδίτσας και Ροδόπης αποδεικνύονται πιο προσεκτικοί. Η συχνότητα των ζημιών που προκαλούν περιορίζεται σε 3,09%, 3,55%, 3,85% και 4%, αντίστοιχα.

  Ο Μανού Τσάο συνόδεψε με το ukulele του νεαρό λυράρη στην Κρήτη

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ένα συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι πως οι εξοντωτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας στις μεγάλες πόλεις επηρεάζουν τη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος. Όμως, τα νεύρα, ο θυμός ή και η στεναχώρια κάνουν την οδήγηση 9,8 φορές πιο επικίνδυνη από την οδήγηση που κάνουμε όταν είμαστε ήρεμοι και χωρίς προβληματισμούς. Επίσης, είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο να οδηγούμε κουρασμένοι παρά νευριασμένοι…

Πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρήτη & Κρητικοί Κρήτη & Κρητικοί

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα