Ασυνείδητοι κυνηγοί έσφαξαν ΚΡΙ-ΚΡΙ και «καμαρώνουν» στο ίντερνετ

Ασυνείδητοι κυνηγοί έσφαξαν ΚΡΙ-ΚΡΙ και «καμαρώνουν» στο ίντερνετ

Απίστευτη βαρβαρότητα από ασυνείδητους, που έσφαξαν ΚΡΙ–ΚΡΙ (Cretan Creature) και μάλιστα διαφήμισαν το «κατόρθωμα» τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και έχει σηκώσει θύελλα σχολίων και αντιδράσεων, αναφορικά με τους ασυνείδητους που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.

Το Κρι-Κρι που σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελεί κάτοικο της Κρήτης τα τελευταία 8.000 χρόνια αποτελεί ζωντανό στοιχείο από την εποχή της πρώτης εξημέρωσης της κατσίκας, ενώ πλέον μπορεί να βρεθεί στις απόκρημνες πλαγιές στο φαράγγι της Σαμαριάς και σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού.

Αυτά τα ελάχιστα πλέον απομεινάρια μιας ιστορικής εποχής που φτάνει και ξεπερνάει τους Μινωίτες, την ταυτότητα της οποίας κανονικά θα έπρεπε να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού… φαίνεται πως κάποιοι έβαλαν στο μάτι!

  Ο "φύλακας-άγγελος" του Ομπάμα με καταγωγή από την Κρήτη

Σημειώνεται, ότι τα αγριοκάτσικα της Κρήτης, θεωρούνται σύμβολο του νησιού και απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι τους, γεγονός που δεν φαίνεται να εμπόδισε τους δύο κυνηγούς για το αποτρόπαιο «κατόρθωμα» τους.

Μάλιστα, αναμένεται άμεσα να γίνει καταγγελία και στις Αρχές για την δίωξη των κυνηγών από το ΕΚΠΑΖ και την Ζωόφιλη Δράση, εκ μέρους της οποίας δημοσιεύθηκε το εξής κείμενο στο facebook:

«Κάποιες φορές αυτό το νησί που υπεραγαπάω με κάνει και εξοργίζομαι, ειδικά όταν εμείς οι Κρητικοί δεν σεβόμαστε ούτε το σπανιότερο ζώο της κρητικής πανίδας, το κρι-κρι που αποτελεί ένα από τα πολυδιαφημισμένα σύμβολα της Κρήτης. Μετά από επικοινωνία με το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής, έχω την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για τα σπανιότατα αυτά άγρια ζώα του νησιού μας, που αυτοί οι δύο ανόητοι σκότωσαν, μαχαίρωσαν, έσφαξαν, ξεκοίλιασαν και στη συνέχεια φωτογράφισαν τις πράξεις τους και τις προβάλλουν στο Facebook.

 

Από κοινού η Ζωόφιλη Δράση και η ΕΚΠΑΖ προχωράμε άμεσα σε καταγγελία για τη θανάτωση και την επίδειξη των θανατωμένων προστατευόμενων άγριων ζώων διαδικτυακά και παρακαλούμε την ελληνική αστυνομία και την εισαγγελία Ηρακλείου να παρέμβουν άμεσα».

Πηγή: aera.gr, cnn.gr

  Τι σημαίνει να είσαι Ρεθυμνιώτης

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά