Ένα οδοιπορικό-ντοκουμέντο στην Κρήτη του 1935 που καταγράφει, τοπία και στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής στο νησί από αγροτικές εργασίες μέχρι την ιεροτελεστία του κρητικού γάμου έτσι όπως συνέβαιναν παλιά! Απίστευτες εικόνες του νησιού και των ανθρώπων του.
Το φιλμ γύρισαν οι René Zuber (1902-1979) και Roger Leenhardt(1903-1985). Οι πρωτοπόροι Γάλλοι κινηματογραφιστές είχαν ιδρύσει το 1934 μια κινηματογραφική εταιρεία, στο πλαίσιο της οποίας γύρισαν το ντοκιμαντέρ για το νησί, το πρώτο για τους ίδιους και την εταιρεία τους.
Έχει διάρκεια 26 λεπτών και στο τέλος του υπάρχουν εικόνες από το λιμάνι και την πόλη του Ηρακλείου, όπου κάπου διακρίνεται και ο μικρός Κούλες, ο οποίος κατεδαφίστηκε το 1936, ενώ θα δούμε ακόμα Κρητικούς σε διάφορες δραστηριότητες καθώς και εικόνες από τη Σπίναλόγκα και την κοινότητα των λεπρών. Στιγμιότυπα μίας Κρήτης που χάθηκε και “ξυπνούν” αναμνήσεις άλλων εποχών.
Δείτε το video
Διάβασε τα καλύτερα θέματα για την παράδοση και την ιστορία της Κρήτης μόνο στο Cretans.gr













