Η Κρήτη διαφημίζει το Πάσχα της!

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης “Crete: The Island inside you!” (Κρήτη: Το νησί μέσα σου!) και πάλι πρωτοπορεί, προσκαλώντας τους επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό να επισκεφτούν το νησί και να βιώσουν ως μοναδική και αξέχαστη εμπειρία, το παραδοσιακό Πάσχα στην Κρήτη!

Σύμφωνα με το σενάριο: Βρισκόμαστε στο σπίτι της οικογένειας. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στην κουζίνα του σπιτιού. Η μαμά ετοιμάζει φαγητό. Έχει μπροστά στον πάγκο κουζίνας υλικά και σκεύη που μας παραπέμπουν σε διαδικασία παρασκευής κέικ. Εκεί βρίσκεται και ο μπαμπάς ο οποίος κάθεται στο τραπέζι, διαβάζει εφημερίδα (tablet) και πίνει ένα ποτήρι χυμό, παράλληλα παρακολουθεί με χαμόγελο τις ετοιμασίες για το κέικ. Η μαμά στη συνέχεια ανοίγει το ψυγείο και βγάζει μια συσκευασία με αβγά. Ο μικρός γιος καρφώνει το μάτι του στην ανοιχτή συσκευασία με τα αβγά. Η μαμά έχει πιάσει στο χέρι της ένα αβγό και παράλληλα διαβάζει τη συνταγή σε ένα βιβλίο. Τότε ο μικρός μας πρωταγωνιστής με ταχύτητα πιάνει άλλο ένα από τη συσκευασία και πάει να τσουγκρίσει με το αβγό που η μαμά του κρατάει στο χέρι της. Ο μπαμπάς έκπληκτος κοιτάζει όλη τη σκηνή. Ο μικρός τσουγκρίζει το αυγό που σπάει με θόρυβο. Με αυτόν τον ήχο «δένουμε» με επόμενο πλάνο από τσούγκρισμα Πασχαλιάτικων αυγών σε χώρο αγροτουριστικού καταλύματος όπου είναι στημένο στην ύπαιθρο γιορτινό τραπέζι με πολλά κρητικά εδέσματα. Daydreaming of Crete again? It’s normal. With heaven sent dishes, fresh organic food and utterly delicious local recipes…it’s not easy to forget.

Η οικογένεια απολαμβάνει το παραδοσιακό κρητικό τραπέζι. Βλέπουμε λοιπόν τα παραδοσιακά πιάτα (καλτσούνια, τσουρέκια, πίτες κλπ) και το μικρό μας πρωταγωνιστεί να κερδίζει στο τσούγκρισμα τη μαμά του. Ο μπαμπάς πάει να πάρει τη σειρά του να τσουγκρίσει κι εκείνος με το νικητή στο τσούγκρισμα. Μετά βλέπουμε την οικογένεια να απολαμβάνει την φύση και τα ωραία τοπία μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (mountain bike, ιππασία, αναρρίχηση σε ειδικό πλέγμα για παιδιά, πεζοπορία, κλπ). Τώρα, βρισκόμαστε πάλι στο σπίτι της οικογένειας στο εξωτερικό. Εκεί βλέπουμε τη μαμά να κρατάει ένα σπασμένο αβγό στα χέρια της, αλλά φυσικά λερωμένη από το ασπράδι και τον κρόκο του σπασμένου αβγού. Δίπλα τους ο μπαμπάς να περιμένει τη σειρά του για να τσουγκρίσει κι εκείνος με τη σειρά του. Η ταινία μας κλείνει με λογότυπο Κρήτης, εμφάνιση slogan και εκφώνηση. Crete. The island inside you

Πρόκειται για ένα από τα 6 νέα σποτ στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κρήτης για τη σεζόν 2014 – 2015 σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη και της Indigo view . Τα γυρίσματα των έξι σποτ ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο και είναι βασισμένα στη νέα επικοινωνιακή ταυτότητα της Κρήτης “Crete – The Island Inside you”.

Η παρούσα καμπάνια απέσπασε το Χρυσό βραβείο στα “Tourism Awards 2015” στην κατηγορία «Διαφημιστική Καμπάνια»

Παραλαμβάνοντας το νέο βραβείο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης το 2012 ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με στόχο την ενιαία προβολή του νησιού μας. Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και κάνοντας πράξη την δέσμευση για συγκρητισμό, η Κρήτη για πρώτη φορά προβάλλεται ενιαία. Σήμερα παραλάβαμε το χρυσό βραβείο για την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της χρονιάς. Πρόκειται για την 12η φορά που η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύεται σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές, την κριτική επιτροπή και κυρίως σε όλους τους συνεργάτες μας που δίνουν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό σ’αυτήν την κοινή μας προσπάθεια. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά τις προσπάθειες μας για τον ευλογημένο αυτό τόπο με τους ξεχωριστούς ανθρώπους του!»

Πηγή: newsit.gr

 

Πολυμέσα

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά