Κίνημα αλληλεγγύης εκατοντάδων Νορβηγών προς τους Κρητικούς! – Συνεχείς αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης

Κίνημα αλληλεγγύης εκατοντάδων Νορβηγών προς τους Κρητικούς! – Συνεχείς αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης

Κίνημα αλληλεγγύης προς τον κρητικό λαό, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση και τις συνέπειες των μνημονίων, έχει οργανωθεί στη Νορβηγία! Ήδη στο facebook υπάρχει ομάδα με τον τίτλο “Kreta trenger vår hjelp (Crete needs our help)”, δηλαδή “η Κρήτη χρειάζεται τη βοήθειά μας”, με πάνω από 1.000 μέλη.

Kreta trenger vår hjelp - Facebook

Παράλληλα, δρουν ομάδες σε διάφορες περιοχές της Νορβηγίας συγκεντρώνοντας χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης.
Οι πρωτοβουλίες ανήκουν σε Νορβηγούς αλλά και άλλους πολίτες που ζουν στη Νορβηγία, έρχονται για διακοπές στην Κρήτη κι έχουν εκτιμήσει ως φίλους τους Κρητικούς, αλλά και ένα χαρακτηριστικό τους: όση ανάγκη κι αν έχουν, δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους ή να ζητήσουν βοήθεια.

Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο οι Νορβηγοί πολίτες με τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί έχουν αγοράσει υλικά για το νοσοκομείο Χανίων, το ιατρείο Σφακίων, άλλα ιδρύματα, τα οποία και έχουν παραδώσει, ενώ έχουν μοιράσει και υλικά (κυρίως ρούχα) για τα παιδιά. Κάθε φορά τα υλικά μεταφέρουν στην Κρήτη μέλη της ομάδας που έρχονται για διακοπές.

  Μία διαφορετική σκάλα, στο δημοτικό σχολείου Εμπρόσνερου Χανίων

Στη σελίδα του facebook υπάρχουν και τραπεζικοί λογαριασμοί προκειμένου να συγκεντρώνονται χρήματα και να αγοράζουν διάφορα είδη για τον “σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Κρήτης”, όπως αναφέρεται.

Η Charlotte Brondum Finnesand

Η Charlotte Brondum Finnesand

Στην ομάδα στο facebook πρωτοστατεί μια Δανέζα που ζει στη Νορβηγία, η Charlotte Brøndum Finnesand.

Στο Τρόμσο, επίσης, δραστηριοποιούνται πολλοί Νορβηγοί, με επικεφαλής την Alfhild Halland , που έρχεται χρόνια στην Κρήτη για τουρισμό. Τον Σεπτέμβριο ήλθε στο νησί. Εκτός από τα προσωπικά της είδη μετέφερε και 12 ακόμα βαλίτσες με είδη για το νοσοκομείο Χανίων αλλά και για άπορους της Κρήτης, που είχαν συγκεντρώσει Νορβηγοί.

Η Alfhild Halland στο νοσοκομείο Χανίων

Η Alfhild Halland στο νοσοκομείο Χανίων

“Ξέρουμε όλοι για την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες”, λέει Alfhild Halland στη νορβηγική ηλεκτρονική εφημερίδα nrk.no. “Είναι μια πολύ σκληρή κατάσταση. Γι αυτό θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Οι ίδιοι οι Κρητικοί δεν θα σου πουν ποτέ για την ανάγκη που έχουν”.

  Κρήτη: Γνωρίστε τους ηλικιωμένους που πήραν απολυτήριο δημοτικού – 92 ετών ο μεγαλύτερος μαθητής

Την προσπάθεια βοηθούν από την Κρήτη η Νορβηγίδα, Emilie Marie, που ζει στην περιοχή του Πλατανιά κι έχει μια ταβέρνα, όπως και ο επίσης ιδιοκτήτης ταβέρνας, Τάσος Ντουρουντάκης, μέσω των οποίων γίνεται η επαφή με φορείς και πολίτες.

Πηγή: candianews.gr

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα