Το μήνυμα του Ψαραντώνη στον Νικ Κέιβ για το θάνατο του γιού του

Το μήνυμα του Ψαραντώνη στον Νικ Κέιβ για το θάνατο του γιού του

Η είδηση του θανάτου του 15χρονου γιού του Νικ Κέιβ, κατά τη διάρκεια ορειβασίας, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Κρήτη ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τον αυστραλό δημιουργό και έχει συνεργαστεί μαζί του, είχε κάθε λόγο να στενοχωρηθεί ιδιαίτερα και να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει με τον Νικ Κέιβ. Εξάλλου ο Ψαραντώνης ήταν από τους ελάχιστους έλληνες που είχε γνωρίσει και είχε ζήσει από κοντά τον μικρό Άρθουρ στα ταξίδια του στην Αυστραλία, τότε που πήγαινε πότε για να επισκεφτεί τον γιό του τον Ψαρογιώργη που έμενε στην Αυστραλία και πότε για να συμμετάσχει στα Φεστιβάλ που οργάνωνε ο Νίκ Κέιβ (All Tomorrow’s Parties) στη χώρα του.

Από την πρώτη στιγμή που ο Ψαραντώνης έμαθε για τον θάνατο του 15χρονου Άρθουρ συγκλονισμένος πήρε τον γιό του τον Ψαρογιώργη, που αυτές τις μέρες βρίσκεται για συναυλίες στον Καναδά, και ξέρει όπως χαρακτηριστικά μας είπε και τη γλώσσα και του ζήτησε να βρει κάθε τρόπο για να επικοινωνήσει με τον Κέιβ και να μεταφέρει στο «καλό κοπέλι τον Νικ» τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του κοπελιού του. «Πέστου ότι τον σκέφτομαι εδώ από την Κρήτη και μακάρι να μπορούσα να πάω στην Αυστραλία στην κηδεία του μικρού παιδιού του».

  Ο Κρομμυδαντώνης και η ευχαριστήρια επιστολή από τους πρίγκηπες Ουίλιαμ και Χάρι

«Τελευταία φορά που είδα τον μικρό Άρθουρ ήταν πριν από τρία χρόνια στην Αυστραλία, όπου είχα πάει για μια συναυλία. Ήταν ένα έξυπνο, ανήσυχο και πολύ καλό κοπέλι. Δεν το πιστεύω αυτό που έγινε…» δήλωσε ο Ψαραντώνης.

nick_cave_psarantonis-600x450

Τον Ψαραντώνη που ο Νίκ Κέιβ εκτιμά βαθύτατα και σε όλα τα Φεστιβάλ ανά τον κόσμο που βρέθηκαν μαζί έλεγε στο ακροατήριο του ότι «ο Ψαραντώνης είναι ο αρχαίος και ο πρωτόγονος γνήσιος εκφραστής της παγκόσμιας μουσικής. Γι αυτό και τον ακούω-συμπλήρωνε ο αυστραλός καλλιτέχνης- στο αυτοκίνητο μου και στο σπίτι μου».

Η συνεργασία

Τελευταία φορά που ο Ψαραντώνης συνεργάστηκε με τον Νικ Κέιβ ήταν στην ταινία του David Oelhoffen, Loin Des Hommes (Far From Men) όπου ο Nick Cave και ο Warren Ellis υπογράφουν τη μουσική επένδυση της ταινίας η οποία κέρδισε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2014. Σ αυτή την ταινία ο Ψαραντώνης συμμετέχει με την συγκλονιστική του φωνή σε δύο από τις συνθέσεις του soundtrack.

  Κρήτη εδώ, Κρήτη εκεί, Κρήτη και στην Αμερική

Το ίδιο συγκλονισμένος ήταν φυσικά και ο Ψαρογιώργης καθώς και ο ίδιος έχει συνεργαστεί με τον Νικ Κέιβ στα Φεστιβάλ του και γνωρίζονται οικογενειακά.

 

Πολυμέσα

Πηγή: inotos.gr

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα