Τα μυστικά του νησιού του Μίνωα (ντοκιμαντέρ)

Ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον εκπληκτικό αρχαίο πολιτισμό των Μινωιτών, που άνθισε στην Κρήτη την 3η και 2η χιλιετία π.Χ. καθώς και τη σχέση του με την Ατλαντίδα.

Μεσόγειος θάλασσα. Το νησί της Κρήτης. 15ος αιώνας π.Χ.
Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιολογίας είναι η εξαφάνιση της Ατλαντίδας, της μυθικής χαμένης ηπείρου. Κανένα ίχνος αυτού του εκλιπόντος πολιτισμού, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Παρ’όλα αυτά, ο θρύλος διαρκεί ακόμα.
Πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο μύθος της Ατλαντίδας, συνδέεται με κάποιο τρόπο με έναν άλλο σπουδαίο πολιτισμό. Εκείνον των Μινωϊτών.

Ο Μινωϊκός πολιτισμός που άνθισε στην Κρήτη την 3η και 2η χιλιετία π.Χ. παράλληλα με τον -πιο διάσημο- Αιγυπτιακό πολιτισμό, δεν είχε το προνόμιο να καταλήξει στα ιστορικά βιβλία των αρχαίων, επειδή εξαφανίστηκε τόσα ξαφνικά, όπως ακριβώς και η Ατλαντίδα.

Η συσχέτιση της Ατλαντίδας με την Κρήτη και τους Μινωίτες στηρίζεται σε πρόσφατες ανακαλύψεις που προέκυψαν από ανασκαφές. Ανακαλύψεις που φανερώνουν έναν πολύ προηγμένο πολιτισμό, απαράμιλλο για αιώνες. Έναν πολιτισμό που απόλαυσε μια μακρά χρυσή εποχή.

Πολυμέσα

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ