Οι μαντινάδες του Γιαλάφτη για την κοροϊδία του ΒΟΑΚ

Έγραφε πρόσφατα ο Κώστας Μπογδανίδης, στο “Στίγμα της πατρίδος” για την κοροϊδία γύρω από το έργο του ΒΟΑΚ και κατέληγε για με τον παραφρασμένο στίχο του Σολωμού:

“Και δεν μου κάνει εντύπωση μόνο ότι έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και τόσο καιρό ο αρμόδιος υπουργός ή ο κρητικός πρωθυπουργός (θα πείτε αυτός έχει και μεγάλα ζόρια τώρα- μόνο αστεροειδής δεν τον έπληξε-τον ΒΟΑΚ θα κοιτάζει;) ή τελος πάντων ο όποιος φέρει την ευθύνη. Αλλά η εκκωφαντική σιωπή των τοπικών μας εκπροσώπων. Όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σπίρτζης είχαν κάθε μέρα από μία αντιπολιτευτική ατάκα να πουν (όπως κάνουν τώρα οι βουλευτές του Αλέξη), τώρα δεν λένε κουβέντα, ούτε μία εποικοδομητική κριτική δεν κάνουν. Κεδιά! Ή για να το πούμε ποιητικότερα: Άκρα του δρόμου σιωπή στην Κρήτη βασιλεύει- ας συμπληρώσει το δίστιχο ο Γιαλάφτης , είναι αρμοδιότερος ημών.”

Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις ο Αριστείδης Χαιρέτης (Γιαλάφτης) ο κορυφαίος αυτός μαντιναδολόγος έστειλε όχι μια, αλλά δυο …μαντινάδες μέσω του γιου του! Ιδού τα τελειώματα:

Άκρα του τάφου σϊωπή στην Κρήτη βασιλεύει ως πότες τουτος ο λαός στο ψέμα θα πιστεύει;  Άκρα του τάφου σϊωπή στην Κρήτη βασιλεύει ποιός στην καθέκλα έκατσε και δε μας κοροϊδεύει;

Άκρα του τάφου σϊωπή στην Κρήτη βασιλεύει
ως πότες τουτος ο λαός στο ψέμα θα πιστεύει;

Άκρα του τάφου σϊωπή στην Κρήτη βασιλεύει
ποιός στην καθέκλα έκατσε και δε μας κοροϊδεύει;

[su_note note_color=”#d9edf7″] Διαβάστε περισσότερες μαντινάδες του Αριστείδη Χαιρέτη στο mantinades.gr[/su_note]

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ