Δωρεάν διάθεση 80 σπάνιων βιβλίων από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη Ηρακλείου

Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» έχει να επιδείξει κατά την τελευταία τριακονταετία μια ξεχωριστή δραστηριότητα στον τομέα των εκδόσεων. Με το εκδοτικό της έργο, έχει συμβάλει ουσιαστικά στη διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών. Το εκδοτικό της πρόγραμμα ανέρχεται περίπου σε 200 τίτλους, κυρίως κρητολογικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητάς της, έχει συνεργαστεί με διάφορες πανεπιστημιακές σχολές, καθώς και με πνευματικά ιδρύματα και ινστιτούτα, με διαπρεπείς φιλολόγους, ιστορικούς και λογοτέχνες. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να μελετήσει και να προσεγγίσει ερευνητικά, ένα μεγάλο σύνολο αξιόλογων και ποιοτικών βιβλίων. Σπάνιο ενός τέτοιου μεγέθους εκδοτικό έργο για μια βιβλιοθήκη της περιφέρειας.

Λόγω του περιορισμένου του χώρου, θα προβούμε στην παράθεση ενός μικρού αριθμού χαρακτηριστικών τίτλων από το σύνολο των εξαντλημένων εκδόσεων της «Β.Δ.Β.»:

  • Τα δύο πολύ γνωστά περιοδικά «Παλίμψηστον» (34 τεύχη) και «Μολυβδοκοντυλοπελεκητής» (τα δύο τελευταία τεύχη),
  • το βιβλίο της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα «Περί Ζωγραφικής»
  • το μεγάλο χειρόγραφο με έγχρωμους χάρτες της Κρήτης του Φραντσέσκο Βασιλακάτα με τίτλο «Το Βασίλειον της Κρήτης» (συνέκδοση με τις εκδόσεις Μικρός Ναυτίλος και τον σύνδεσμο ΤΕΔΚ Κρήτης)
  • τα πέντε λευκώματα με έργα Ηρακλειωτών ζωγράφων,
  • την σειρά «Κείμενα Ελληνικά», όπου έχουν εκδοθεί έργα της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας,
  • το κατόρθωμα του Ν. Σταυρινίδη «Μεταφράσεις Τουρκικών Ιστορικών Εγγράφων» σε πέντε τόμους,
  • την επιμέλεια και έκδοση του δίτομου έργου «Κρήτη: Ιστορία και Πολιτισμός» με τη χρηματοδότηση του Συνδέσμου ΤΕΔΚ Κρήτης.

Σκοπός αυτού του έργου είναι, να γίνουν προσιτές στον κάθε αναγνώστη αλλά και στους ερευνητές, κυρίως εκδόσεις που μέχρι σήμερα είναι εξαντλημένες και φυσικά σπάνιες. Εκδόσεις που κοσμούν και εμπλουτίζουν το εκδοτικό έργο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Διαβάστε ελεύθερα τις εκδόσεις της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ