Μια εκδρομή στην λίμνη Κουρνά θα αναζωογονήσει το μυαλό και την ψυχή σου!

Μια εκδρομή στην λίμνη Κουρνά θα αναζωογονήσει το μυαλό και την ψυχή σου!
Γράφει η
Ιωάννα Καψάλη

Όσοι κατοικούν στο Ρέθυμνο και τον Αποκόρωνα θα έχουν καταλάβει πόσο ευλογημένος τόπος είναι και πόσες κοντινές επιλογές υπάρχουν για μικρές εξορμήσεις. Ένας φανταστικός προορισμός που μπορεί να χαλαρώσει τον καθένα αυτό το διάστημα, είναι η λίμνη Κουρνά. Ο καιρός είναι θερμός και ανοιξιάτικος με τα τοπία γύρω μας να μοιάζουν ακόμη πιο ειδυλλιακά, αφού είναι όλα καταπράσινα.

Στη λίμνη Κουρνά, υπάρχει ένας υπέροχος συνδυασμός για μια όμορφη εξόρμηση, που ξεκινάει από μια βόλτα στην ακτή της λίμνης, ποδήλατο μέσα στο νερό και καταλήγει σε ένα καλό παραδοσιακό φαγητό με φανταστική θέα τα βουνά που αγκαλιάζουν τα νερά της λίμνης. Μια ημέρα σε αυτό το υπέροχο τοπίο με δραστηριότητες που χαλαρώνουν τον καθένα, μοιάζει ιδανική ακόμη και για οικογένειες με μικρά παιδιά, αφού και αυτά δείχνουν να απολαμβάνουν αυτή την εξόρμηση, όσο και οι ενήλικες!

  «Πρωταγωνίστρια» η Κρήτη στην αύξηση των αφίξεων κατά 6,5% στην Ελλάδα

Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης και η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο, ενώ είναι ένας σημαντικός σταθμός για αποδημητικά πουλιά, ο οποίος έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή προστασίας ορνιθοπανίδας.

Η περιοχή αυτή παρόλο που βρίσκεται πολύ κοντά στο Ρέθυμνο, ανήκει στο νομό Χανίων, μάλιστα, είναι από τα ανατολικότερα όρια του νομού στην περιοχή του Αποκόρωνα. Πριν ξεκινήσει κάποιος τη διαδρομή για τη λίμνη του Κουρνά από το Ρέθυμνο, χρειάζεται να γνωρίζει ότι θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά, δηλαδή 22 χλμ, ενώ από τα Χανιά η απόσταση φτάνει περίπου στα 50 λεπτά που αντιστοιχεί στα 42 χλμ.

Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τα παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής, οι προτάσεις όλων των εστιατορίων, συμπεριλαμβάνουν το αντικριστό και το κοκορέτσι. Αυτό που θα συναρπάσει τον οποιοδήποτε θα επισκεφθεί τη λίμνη Κουρνά, είναι η θέα που θα απολαύσουν δοκιμάζοντας το πλουσιοπάροχο γεύμα τους.

  Κρητική ταβέρνα στα Χανιά μαγειρεύει χωρίς ρεύμα τους πιο εκλεκτούς μεζέδες του νησιού

Αξίζει μια βόλτα!

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα