Φοιτητής, ετών 91 από την Κρήτη

Φοιτητής, ετών 91 από την Κρήτη

Ο γηραιότερος φοιτητής έγινε ο Μιχάλης Φανουράκης σε φορέα διά βίου μάθησης στη Χερσόνησο

Μπαίνει στην αίθουσα χωρίς καθυστέρηση, κάθεται στις πρώτες θέσεις για να έχει καλύτερη οπτική στους διδάσκοντες και για να τους ακούει καθαρά, κρατά σημειώσεις και, όταν έχει απορίες, δεν διστάζει να ρωτά. Ο 91 ετών Μιχάλης Φανουράκης, με καταγωγή από την Επισκοπή Ηρακλείου, είναι ο γηραιότερος φοιτητής στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έναν νέο φορέα διά βίου μάθησης που ίδρυσε φέτος, για πρώτη φορά, στα Μάλια ο Δήμος Χερσονήσου.

Ο κ. Μιχάλης, συνταξιούχος αγρότης, δεν κατάφερε στα νιάτα του να πάει σχολείο, αλλά η φλόγα της μάθησης σιγόκαιγε πάντα μέσα του. Ετσι, ήρθε η ώρα να αναπληρώσει αυτό το κενό, συμμετέχοντας στα μαθήματα που πραγματοποιούνται στις Γούρνες κάθε Σάββατο πρωί και στα Μάλια την ίδια ημέρα το απόγευμα. «Ο κ. Φανουράκης είναι σοφός άνθρωπος. Είναι τιμή μας που συμμετέχει στα μαθήματα» ανέφερε η αντιπρόεδρος του ΔΕΑΠ Χερσονήσου και πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Δέσποινα Πλευράκη.

  Μετά την κρητική ρακή έρχεται η κρητική «τεκίλα»!

Ο 91χρονος επίτιμος φοιτητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου δείχνει μεγάλη δίψα για γνώση, είναι συνεπής στα καθήκοντά του, οι συμφοιτητές του τον χαρακτηρίζουν δραστήριο, ανά τακτά διαστήματα συμμετέχει σε σεμινάρια γνώσεων και είναι ένας από τους αγαπημένους μαθητές των καθηγητών. Εκτός των άλλων, είναι επίτιμος φοιτητής και στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

[dimokratianews]

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα