Μήνυμα στην Τουρκία με Κρητική μαντινάδα από τον μητροπολίτη Χίου

Πριν από μερικές ημέρες εορτάστηκε στο λιμάνι της Χίου η 105η επέτειος από την απελευθέρωση του νησιού από τους οθωμανούς κατακτητές. Έπειτα από την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων και την έπαρση της τεράστιας ελληνικής σημαίας, προέβει σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο σεβαστός Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος. Για ακόμη μία φορά τα όσα είπε προκάλεσαν αίσθηση, αλλά την διαφορά αυτή τη φορά έκανε η κρητική μαντινάδα που ήταν άμεση απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα…

Εχθροί ακούστε το καλά, μην τρέφετε ελπίδες
δικά μας είναι τα νησιά και οι βραχονησίδες.

Η παρέμβαση του Μητροπολίτη μέσα από το βίντεο που έχει καταγραφεί κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ οι δηλώσεις έφθασαν και στην άλλη άκρη του Αιγαίου καθώς τουρκικά κανάλια ασχολήθηκαν με τα όσα εννοούσε με την κρητική μαντινάδα ο Έλληνας ιερέας.

  Μαθητής στην Κρήτη έδειρε τον λυκειάρχη γιατί τον απέβαλε

Δείτε το βίντεο από τις εορταστικές εκδηλώσεις:

Ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος

Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μαρκος Βασιλάκης (26 Απριλίου 1965) είναι Έλληνας Θεολόγος και Φιλολογος, πρώην Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και σήμερα Αρχιερευς αυτής. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1994 και πρεσβύτερος το 2000. Στις 7 Οκτωβρίου 2011 εξελέγη Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Ο Μητροπολίτης Μάρκος, έχει κατηγορηθεί το 2016 από την εφημερίδα των συντακτών για κήρυγμα μίσους εναντίον πολιτικών, προσφύγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα» και ανέφερε επίσης ότι «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες». Αν και οι ενοριακές αίθουσες είχαν χρησιμοποιηθεί για την περίθαλψη μεταναστών, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα σταθεί εμπόδιο στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας αφού ο προτεινόμενος χώρος εν μέρει ανήκει στην Εκκλησία. Επίσης, σε παλαιότερο κήρυγμα έχει καταδικάσει τη γιόγκα και είναι αντίθετος στη δημιουργία τεμένους.

  Ο ιερέας της Σπιναλόγκας που κοινωνούσε τους λεπρούς και χρησιμοποιούσε το ίδιο κουτάλι για τον εαυτό του

Πηγή βιογραφικού: wikipedia

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά