Πηγαίνοντας για την «Καρέκλα της Τρυπητής» στη Γαύδο

Πηγαίνοντας για την «Καρέκλα της Τρυπητής» στη Γαύδο

Εκατοντάδες επισκέπτες αναμένεται να κατηφορίσουν και φέτος στο νοτιότερο σημείο της Γαύδου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανέβουν πάνω στον Βράχο της Τρυπητής με την περίφημη καρέκλα, που τοποθέτησαν πριν από χρόνια Ρώσοι μετανάστες εξ αιτίας των σκληρών εμπειριών, που έζησαν στην πατρίδα τους τα χρόνια του εφιαλτικού Τσέρνομπιλ.

Μια φωτογραφία δίπλα ή πάνω στην πιο διάσημη πλέον καρέκλα της Μεσογείου, αποτελεί κατά κάποιο τρόπο προτεραιότητα για τον επισκέπτη της Γαύδου. Κι αυτό γιατί αυτή η καρέκλα αποτελεί σύμβολο ζωής του σημερινού ανθρώπου μέσα στην αγνότητα και καθαρότητα της φύσης, μακρυά από τα τόσα τοξικά των σύγχρονων πόλεων και του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Πηγαίνοντας για τον Βράχο της Τρυπητής και φτάνοντας στον οικισμό Βατσιανά δεν μπορείς πλέον να συνεχίσεις με αυτοκίνητο, γιατί δεν υπάρχει αμαξωτός δρόμος. Από εκεί και κάτω θα πρέπει να πας με το πόδια μέχρι τον Βράχο.

  Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες στην Κρήτη

Η καρέκλα της Γαύδου και η ιστορία της

Στην είσοδο, πάντως, του οικισμού Βατσιανά, μπορεί να ξαποστάσει ο επισκέπτης, είτε πηγαίνοντας, είτε επιστρέφοντας από τον Βράχο της Τρυπητής, αφού εκεί ο Ακρίτας της Γαύδου Νίκος Λουγιάκης, τώρα το καλοκαίρι, έχει φτιάξει ένα καφενεδάκι, ταπεινό μεν, αλλά πλούσιο σε γνήσιες και 100% βιολογικές γεύσεις, αφού ό,τι προσφέρει είναι ντόπιο και φρεσκότατο.

Αυτό το καφενείο της φύσης, το νοτιότερο καφενεδάκι της Ευρώπης, ονομάζεται «Καφενείο Τρυπητή». Τι μπορεί να βρει κανείς σ΄αυτό το καφενεδάκι; Φυσικά τα απαραίτητα νερό και αναψυκτικά, αλλά ακόμη και φαγητό, και μάλιστα από τα πιο αγνά ντόπια υλικά.

Ποιος θα έλεγε όχι για γνήσιο κατσίκι Γαύδου τσιγαριαστό κάτω από την πέργκολα του καφενείου ή ντόπιο πετεινό κοκκινιστό, αυγά της ώρας από κότες, που τρέφονται μέσα στην φύση; Ακόμη, όμως, και τα γλυκά , που θα δοκιμάσει κανείς εκεί, θα έχουν μια άλλη σπιτική και παραδοσιακή νοστιμιά, αφού θα είναι φτιαγμένα κι αυτά από γνήσια ντόπια υλικά.

  Το μαγευτικό Ελαφονήσι από ψηλά - Στιγμιότυπα από την εξωτική παραλία της Κρήτης [βίντεο]

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΥΔΟ

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά