Ναυαγοσώστης – “ήρωας” στο Ρέθυμνο: Έσωσε 5 άτομα μέσα σε μία ημέρα

Ναυαγοσώστης – “ήρωας” στο Ρέθυμνο: Έσωσε 5 άτομα μέσα σε μία ημέρα

Η αυτοθυσία και ο επαγγελματισμός ναυαγοσώστη στο Ρέθυμνο έγινε το αντικείμενο συζήτηση στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου αφού ο συγκεκριμένος άνδρας έσωσε μόνο σε μία ημέρα πέντε λουόμενους οι οποίοι κινδύνευσαν σε παραλία του Ρεθύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με πέντε τουρίστες να αγνοούν την κόκκινη σημαία και να βουτούν στη μανιασμένη θάλασσα.

Οι πέντε τουρίστες, όταν πλέον αντιλήφθηκαν το λάθος τους ήταν αργά και ζήτησαν βοήθεια καθώς δεν μπορούσαν να βγουν στη στεριά. Άμεσα ο κ. Τσουντάνης αγνοώντας τον κίνδυνο έτρεξε να τους βοηθήσει, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης κάνει λόγο για πράξη κοινωνικής προσφοράς στην κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά και τους επισκέπτες της.

Απέστειλε μάλιστα και επιστολή στον ναυαγοσώστη Γαβρίλη Τσουντάνη στην οποία αναφέρει: «Θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη διάσωση των πέντε επισκεπτών που πραγματοποίησες την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία του Ρεθύμνου. Ως δήμαρχος του Ρεθύμνου σου εκφράζω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για την ανιδιοτελή πράξη διάσωσης των λουόμενων. Για ακόμα μια φορά απέδειξες την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά σου σε δύσκολες καταστάσεις, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή, και συνολικά την προσφορά σου στην κοινωνία και τους επισκέπτες της».

Η θάλασσα, επισημαίνει ο κ. Μαρινάκης απαιτεί σεβασμό και άνθρωποι σαν τον Γαβρίλη την υπηρετούν με θάρρος και τόλμη. «Μαζί με τα συγχαρητήριά μου, λοιπόν, σε παρακαλώ δέξου και τις ευχές μου να συνεχίσεις με την ίδια διάθεση και επιμονή το δύσκολο έργο σου με υγεία και δύναμη. Να διαβιβάσεις, επίσης, τις ευχαριστίες και τον έπαινό μου σε όλους εκείνους τους ανώνυμους που εσύ γνωρίζεις ότι σε συνέδραμαν σ’ αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη δράση σου. Να είσαι καλά».

Οι ναυαγοσώστες του Ρεθύμνου είναι 14, ένας σε κάθε ναυαγοσωστικό πύργο σύμφωνα με το λιμεναρχείο και βρίσκονται από τις 10:30 το πρωί έως και τις 17:30 το απόγευμα και παρακολουθούν τους λουόμενους, σε έκταση 10 χιλιομέτρων.

  Η ανεξέλεγκτη συγκομιδή έχει βάλει σε τεράστιο κίνδυνο τα βότανα της Κρήτης

Φέτος ο αριθμός των ναυαγοσωστών έχει μειωθεί κατά τρεις σε σχέση με πέρυσι, αλλά ο ανάδοχος που έχει αναλάβει το ναυαγοσωστικό έργο, ενισχύει τους πύργους με ναυαγοσώστες όποτε ο καιρός και ο κυματισμός της θάλασσας το επιβάλει.

Πηγή: iefimerida.gr

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα