Ταβέρνα στην Κρήτη έχει ως έκθεμα κροκόδειλο σε αιχμαλωσία εδώ και 15 χρόνια

Ταβέρνα στην Κρήτη έχει ως έκθεμα κροκόδειλο σε αιχμαλωσία εδώ και 15 χρόνια

Σε μία πολύ γνωστή ταβέρνα στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπάρχει ένα πολύ ασυνήθιστο έκθεμα τα τελευταία 15 χρόνια.

Στην εν λόγω ταβέρνα πηγαίνουν κυρίως τουρίστες και έχει ως έκθεμα έναν μεγάλο κροκόδειλο, που βρίσκεται εκεί πάνω από 15 χρόνια. Το ερπετό είναι κλεισμένο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο μικρό χώρο.

Ο πιο διάσημος κροκόδειλος της Κρήτης, ο οποίος είναι γνωστός πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει ο ντόρος με το ερπετό του Ρεθύμνου, βρίσκεται στο Ηρακλειο, σε μια από τις πιο παλιές και ποιοτικές ταβέρνες της πόλης.

“Τον κροκόδειλο, τον έχω αγοράσει πριν από 15 χρόνια, από κατάστημα pet shop από την Αθήνα, όταν είχε μέγεθος 20 εκατοστά. Εχω όλα τα χαρτιά της αγοράς, την άδεια ιδιοκτησίας, ενώ ο κροκόδειλος μου διαθέτει και τσιπάκι και ειδικό κωδικό”, αναφέρει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

  Μαντινάδες για τη "φοροκαταιγίδα"

Και συνεχίζει λέγοντας πως η αγάπη του για το ερπετό είναι μεγάλη. “Για να έχεις ένα τέτοιο ζώο πρέπει να έχεις σκεφτεί σοβαρά την απόκτηση του. Έχει ένα μεγάλο κόστος, τόσο ο χώρος που πρέπει να φιλοξενείται, όσο και η διατροφή του. Για να σας δώσω να καταλάβετε, η κατασκευή μέσα στην οποία ζει, μου έχει στοιχίσει περίπου 20.000 ευρώ”.

Όπως λέει εκείνος με βάση τη δική του προσωπική εμπειρία, το νερό τους πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. «Η πισίνα διαθέτει ειδικά φίλτρα και τρία συστήματα προστασίας, ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται σταθερή στους 28 βαθμούς», επισημαίνει λέγοντας πως ο κροκόδειλος του είναι γεννημένος σε αιχμαλωσία.

Πηγή: creteplus.gr

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά