“Όχι τουρίστες και αξιοθέατα. Αυτή είναι η Κρήτη, βγαλμένη από όνειρο”

Την «αχαρτογράφητη» Ελλάδα κι όχι τις συνηθισμένες τουριστικές εικόνες θέλησε να δείξει ο Ρώσος freelance κινηματογραφιστής Alex Soloviev, που είναι γνωστός για τα παράξενα κι εντυπωσιακά ταξιδιωτικά βίντεό του.

Ο σκηνοθέτης Alex Soloviev προτιμά να μη δείχνει το πρόσωπό του.

Όπως λέει ο ίδιος, στο πιο πρόσφατο ταξιδιωτικό του φιλμάκι, χρησιμοποίησε πολλές και διάφορες λειτουργίες της κάμερας και του μοντάζ (καθώς και ηχητικά τοπία) ώστε να κάνει τον θεατή να “νιώσει” το μέρος:

«Προτίμησα να μη δείξω καθόλου αξιοθέατα, μνημεία και τουρίστες. Δεν πρόκειται για τουριστικό βίντεο, αλλά για βιωματικό: Επιθυμώ να δείξω το αληθινό μεγαλείο της Ελλάδας, που μπορείς να το βρεις στα πιο απλά πράγματα.» Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει αυτό, λέει ο ίδιος, είναι να απομακρυνθείς απ’ το ξενοδοχείο σου…

Ο Soloviev, 38, έχει ως βάση του τη Μόσχα και βίντεο που τράβηξε για την Sound off Films χρησιμοποιήθηκαν στην τεράστια προβολή πάνω σε κτίρια στο Παρίσι, στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της UNESCO.

Κάποιες φορές ταξιδεύει σε μέρη μακρινά ειδικά για να τα κινηματογραφήσει, ενώ άλλες φορές βρίσκεται κάπου για διακοπές -όπως στην περίπτωση της Κρήτης- και αποφασίζει να γυρίσει ένα βίντεο για δική του απόλαυση.

«Ήταν η δεύτερή μου φορά στην Κρήτη», μας λέει. «Συμπάθησα τους ανθρώπους απ’ την πρώτη φορά – είναι φιλικοί κι ευγενικοί. Τα χρώματα -απέραντο γαλάζιο και πράσινο και κίτρινο- με έκαναν να ξανάρθω και να τραβήξω σκηνές απ’ τις διακοπές μου, με μια καλή κάμερα αυτή τη φορά.»

Το βίντεό του τιμήθηκε με την επιλογή του ως Vimeo Staff Pick και κάνει ήδη ‘καριέρα’ παγκοσμίως. Ο ίδιος το περιέγραψε στο Vimeo ως εξής: «Ένα μικρό ταξίδι στο ελληνικό νησί. Πανέμορφο και το μέρος και οι άνθρωποι. Τα χρώματα ήταν τόσο καταπληκτικά, που δε μπορούσα να μην τα καταγράψω με την κάμερά μου. Τίποτα το τουριστικό – μόνο ένα μικρό χωριουδάκι κι η απέραντη θάλασσα. ‘Αχαρτογράφητη’ και γαλήνια Ελλάδα…»

 

Πολυμέσα

Πηγή: rethemnos.gr

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά