Ηράκλειο: Μια βόλτα, χίλιοι άνθρωποι

Ηράκλειο: Μια βόλτα, χίλιοι άνθρωποι

Η διαφορετικότητα των ανθρώπων είναι δεδομένη, όμως πόσες ομάδες διαφορετικών ανθρώπων μπορούμε να συναντήσουμε σε μία πόλη; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθήσαμε να δώσουμε απάντηση κάνοντας απλά μια βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Παρατηρώντας τον κόσμο που περνάει από δίπλα σου είναι εύκολο να εντοπίσεις διάφορες ομάδες νέων αλλά και μεγαλύτερων ατόμων με διαφορετικό στυλ, τρόπο διασκέδασης και αντίληψης των πραγμάτων, όμως το κοινό σε αυτές τις ομάδες παραμένει πάντα ένα… Αν κοιτάξει κανείς τα μάτια τους, όσο διαφορετικοί κι αν είναι για τον καθένα μας, ένα θα καταλάβεις… είναι άνθρωποι, με τα ίδια πάθη, λάθη, φόβους και επιθυμίες, που έχουμε κι εμείς.

 

Γλιστρώντας στο Μάρμαρο

Περνώντας από την πλατεία Ελευθερίας αποκλείεται να μην πέσεις πάνω σε κάποια παρέα νεαρών που θα έχει επιδοθεί στο αγαπημένο της σπορ, το skateboard. Παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβική ηλικία, στην εφηβεία αλλά και μετέφηβοι ανεβαίνουν πάνω στην σανίδα τους, γλιστρούν με τις ρόδες τους και με την αδρεναλίνη τους στα ύψη, βάζοντας έτσι φωτιά στα παγωμένα μάρμαρα της πλατείας.

Εκείνο που σε ενθουσιάζει με την συγκεκριμένη «ομάδα» δεν είναι οι φιγούρες που μπορεί να κάνουν όσο, η υπομονή τους για να πετύχουν τις πετύχουν… Πέφτουν, ξανασηκώνονται και προσπαθούν ξανά και ξανά για να ισορροπήσουν πάνω στους τέσσερις τροχούς τους.

  Το εντυπωσιακό μποτιλιάρισμα στο δρόμο για τα χιόνια!

Λίγα μέτρα πιο κάτω, στον εμπορικό πεζόδρομο , την Δαιδάλου, θα συναντήσει κανείς ανθρώπους που χαζεύουν τις βιτρίνες. Είναι οι ίδιοι που θα συναντήσεις και στους άλλους εμπορικούς δρόμους του Ηρακλείου.

 

Η πλατεία των διαφορετικών

Μπορεί το ρολόι να αποτελούσε τόπο συνάντησης για τις προηγούμενες γενιές όμως και η σημερινή νεολαία τιμά δεόντως την ευρύτερη περιοχή της κρήνης του Μοροζίνι.

Εκεί και αν συναντήσεις λογίς λογίς ανθρώπους…

Νέοι άνθρωποι που προτιμούν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής από τον συνηθισμένο, με ρούχα που πάνω τους δεν θα βρεις το «σηματάκι» κάποιας γνωστής μάρκας κάθονται έξω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, συζητούν και κοιτούν – έχοντας την εντύπωση πολλές φορές ότι δεν βλέπουν- τον κόσμο που διασχίζει την πλατεία.

Στο ίδιο σημείο περιμένουν στωικά το άτομο που έχουν κλείσει ραντεβού κάποιοι άλλοι, προκειμένου να οδηγηθούν σε κάποια από τις κεντρικές καφετέριες του Ηρακλείου και να απολαύσουν χαλαρά το καθιερωμένο τους καφεδάκι.

Έτσι, οι καφετέριες που βρίσκονται δίπλα στο πάρκο του ΟΤΕ και στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, γεμίζουν με τις φωνές της ομάδας των ανθρώπων εκείνων που αποτελούν την πλειοψηφία καθώς ανήκουν στην κατηγορία των «συνηθισμένων».

Οι ίδιοι πάλι είναι εκείνοι που γεμίζουν τα βράδια – κι ειδικότερα του Σαββάτου- τα μπαράκια του Ηρακλείου και τα ξημερώματα εξαντλημένοι από τον χορό, το ποτό και την διασκέδαση οδηγούνται στα ταχυφαγία της πόλης για να τσιμπήσουν το κατιτίς τους.

  Το Ηράκλειο της Ενετοκρατίας σε ένα εντυπωσιακό 3D video

Εκείνοι οι νέοι προσπαθούν να κρατήσουν δικαίως την φήμη που θέλει τους Ηρακλειώτες να είναι έξω καρδιά αφού η διασκέδαση για αυτούς ξεκινά από την δύση του ηλίου και τελειώνει λίγο μετά την ανατολή.

 

Με όπλα τον ρυθμό και τον δυναμισμό

Κατεβαίνοντας προς την 25ης Αυγούστου, σίγουρα κανείς θα παρατηρήσει τους νεαρούς που βρίσκονται στην Λότζια και επιδίδονται σε εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες. Συχνά, οι ίδιοι επιδίδονται σε χορευτικές φιγούρες μπροστά από τα λιοντάρια.

Οι breakdancing χορευτές ή διαφορετικά B-boys αφήνουν τα συναισθήματα τους να διοχετευτούν σε κάθε κύτταρο του κορμιού τους και αρχίζουν να χορεύουν αυτόν τον έντονο, πολεμικό χορό.

Οι b-boys ή τα b-girls ξεκινώντας να κινούνται στον ρυθμό που αγαπούν αυτομάτως προστίθεται στα χαρακτηριστικά τους ο δυναμισμός, η αυτοπεποίθηση, ενώ ταυτόχρονα – λόγω του είδους του χορού- νομίζεις ότι ξεχειλίζουν από «μαγκιά».

Θα τους αναγνωρίσεις εύκολα μέσα στο πλήθος ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στον συνηθισμένο τόπο συνάντησης τους καθώς θα φορούν φαρδιά ρούχα που θα διευκολύνουν τις κινήσεις τους.

 

Σε δύο τροχούς

Η επόμενη «ομάδα» ανθρώπων που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο είναι οι ποδηλάτες.

  To "παλάτι" στο Ηράκλειο Κρήτης που κέρδισε χρυσό βραβείο σε διαγωνισμό αρχιτεκτονικής

Το ποδήλατο φαίνεται να είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία για αρκετούς αφού συχνά θα δει κανείς στους δρόμους νεαρούς να κάνουν ποδήλατο και ιδιαίτερα στον δρόμο της παραλιακής.

Η κατηγορία αυτή αποτελείται είτε από αθλητικούς τύπους, είτε από οικολόγους, είτε από άτομα που απλά αγαπάνε την ελευθερία που τους χαρίζουν οι δύο τροχοί!

 

Χαρακτηριστικοί τύποι σε κάθε γωνιά

Υπάρχουν αρκετές ακόμα ομάδες ανθρώπων και νέων που μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάθε γωνιά της πόλης, της χώρας ή του κόσμου και μέσα σε αυτές τις ομάδες θα υπάρχουν σίγουρα και άλλες μικρότερες ομάδες και κάθε μία από αυτές θα δημιουργεί σίγουρα «χαρακτηριστικούς τύπους» ανθρώπων κι αυτό γιατί η ανάγκη του ανθρώπου να ενταχθεί σε μια κοινωνική ομάδα υπήρξε ήδη και από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του.

Το ζήτημα δεν είναι πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι υπάρχουν γύρω μας, άλλα να εμφυτευτεί βαθιά μέσα στην συνείδηση μας ο σεβασμός απέναντι στην διαφορετικότητα του άλλου. Να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί στα μάτια κάποιου άλλου. Να αντιληφθούμε πως όλοι αποτελούμε κομμάτια ενός αρμονικού παζλ και να θυμόμαστε ότι πίσω από την διαφορετικότητα του καθενός μας κρύβεται πάντα το ίδιο concept, ένας άνθρωπος με καρδιά, συναισθήματα και σκέψεις.

Πηγή: originalcrete.com

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά