Οικογένεια στέκεται όρθια σε ολόκληρο το ταξίδι Ηράκλειο-Πειραιάς για να αποβιβαστεί πρώτη από το πλοίο

Οικογένεια στέκεται όρθια σε ολόκληρο το ταξίδι Ηράκλειο-Πειραιάς για να αποβιβαστεί πρώτη από το πλοίο

Με ύφος θριαμβευτών αποβιβάστηκαν σήμερα λίγο μετά τις 6:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά τα μέλη οικογένειας η οποία ταξίδευε από το Ηράκλειο Κρήτης και πέρασε ολόκληρη τη διαδρομή όρθια στο κλιμακοστάσιο του πλοίου προκειμένου να εξέλθει πρώτη από αυτό.

«Η κούραση και η ταλαιπωρία δεν είναι τίποτα μπροστά στο συναίσθημα του να πατάς το πόδι σου στην στεριά πριν από όλους τους άλλους επιβάτες», δήλωσε λίγο μετά στο ο «αρχηγός» της τετραμελούς οικογένειας Γιάννης Διαμαντόπουλος. «Είναι αλήθεια πως πάντα φροντίζα να είμαι από νωρίς στην έξοδο προκειμένου να βγω πρώτος από το πλοίο, ωστόσο ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι και λίγες φορές νύχτα», σημείωσε ο 45χρονος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο, «δύσκολο», δρομολόγιο το οποίο αναχωρεί από το Ηράκλειο στις δέκα το βράδυ και ταξιδεύει για τις επόμενες οχτώμιση ώρες υπό το φως των αστεριών μέχρι τελικά να δέσει στον Πειραιά.

  Το χιουμοριστικό σποτ του δήμου Ρεθύμνης για τον εμβολιασμό

Φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι επιβάτες θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό να αποβιβαστούν πρώτοι από το πλοίο. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεγάλη διαφορά εμφανίζεται στη στιγμή που αρχίζει να σχηματίζεται η ουρά σε σχέση με παλαιότερα. Συγκεκριμένα, στα μέσα της δεκαετίας του `90 οι επιβάτες σηκώνονταν περίπου δέκα λεπτά προτού δέσει το πλοίο, από το 2000 και μετά οι περισσότεροι επιβάτες άρχισαν να περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο όρθιοι, ενώ σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να μην κάτσουν σε καμία στιγμή της διαδρομής προκειμένου να αποβιβαστούν πρώτοι από το πλοίο.

«Μεγάλο μέρος της επιτυχίας το οφείλω στους δύο γιους μου οι οποίοι παρέμεναν όρθιοι όσο εγώ και η γυναίκα μου ξεκουραζόμασταν και μας έφερναν νερό και φαγητό όποτε το χρειαστήκαμε», δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος αναφερόμενος στον εννιάχρονο Δημήτρη και τον εντεκάχρονο Παύλο οι οποίοι αποκοιμήθηκαν ξαπλωμένοι στο πεζοδρόμιο την ώρα της συνέντευξης. «Πλέον, πιστεύω η επόμενη πρόκληση θα είναι σε ταξίδι εκτός Ελλάδας. Ήδη σκεφτόμαστε με την γυναίκα μου πόσο ωραίο θα ήταν να αποβιβαζόμασταν πρώτοι στη Νέα Υόρκη από πλοίο που διέσχισε τον Ατλαντικό», κατέληξε περιχαρής.

  Στην Κρήτη όσο και να φας... δεν έχεις φάει πράμα

Πηγή: tokoulouri.com

* Το άρθρο είναι χιουμοριστικό προϊόν της φαντασίας

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά