Κρητικό ανέκδοτο: Ο Παπάς και τα… “γλιστρήματα”

Σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Κρήτης, ο παπάς που εξομολογεί τις γυναίκες, υποψιάζεται ότι ο καντηλανάφτης, που είναι μεγάλος κουτσομπόλης, υποκλέπτει τις εξομολογήσεις. Αποφασίζει να μαζέψει όλες τις γυναίκες του χωριού και τους λέει:

– Ακούστε γυναίκες. Επειδή υποψιάζομαι ότι κάποιος με παρακολουθεί τη ώρα που σας εξομολογώ θα σας δώσω την παρακάτω συμβουλή. Όταν εξομολογείστε το αμάρτημα της μοιχείας δε θα λέτε «κεράτωσα τον άντρα μου» αλλά θα λέτε «γλίστρησα».

Μετά από κάποια χρόνια και ενώ το τέχνασμα αυτό απέδιδε στην εντέλεια, ο παπάς αποφασίζει να αποσυρθεί και να εγκαταλείψει το χωριό. Ενημερώνει τον πρόεδρο του χωριού για τη σημασία της λέξης «γλίστρημα» στη εξομολόγηση και φεύγει.

Όταν έρχεται ο νέος ιερέας να αναλάβει καθήκοντα ο πρόεδρος από αμέλεια δεν του υπενθυμίζει τη συνθηματική λέξη.

Έτσι όταν ακούει τις γυναίκες του χωριού να «γλιστράνε» τους δίνει συμβουλές όπως «μη φοράτε ψηλά τακούνια» ή «να αποφεύγετε το περπάτημα μετά τη βροχή» κλπ.

Υποψιάζεται όμως ότι κάτι τρέχει και τρέχει να πει τα συμπεράσματά του στον πρόεδρο.

-Πρόεδρε, του λέει, πρέπει να σάξεις τα καλντερίμια του χωριού. Ούλες οι πιστές μου παραπονιούνται ότι συνέχεια γλιστρούν.

Ο πρόεδρος καταλαβαίνει την παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί και βάζει τα γέλια.

-Πρόεδρε μη γελείς, του λέει ο παπάς, να μη γελείς καθόλου. Κατέεις το, πως η γυναίκα σου, μόνο την περασμένη εβδομάδα, εγλίστρησε τρεις βολές;

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

Μοιράσου το άρθρο