Άσπες: Η πιο καλά κρυμμένη παραλία της Κρήτης…

Άσπες: Η πιο καλά κρυμμένη παραλία της Κρήτης…

Σε μια από τις πλέον απομονωμένες περιοχές των Ανατολικών Αστερουσίων Όρεων, στο νομό Ηρακλείου βρίσκεται φωλιασμένη ανάμεσα σε πανύψηλους βράχους μια από τις ομορφότερες παραλίες της χώρες. Οι Ασπες. Σπηλιές, στις οποίες εισχωρεί η θάλασσα, ψιλό μαύρο χαλικάκι στην μικρή παραλία και γαλαζοπράσινα νερά συμπληρώνουν το σκηνικό.

Ο πανύψηλος βράχος ακριβώς από πάνω της προστατεύει την παραλία από τον ήλιο, ενώ οι επισκέπτες της μπορούν να κολυμπήσουν και μέσα στις σπηλιές που δημιουργούνται από τα «κοψίματα» στους βράχους. Μάλιστα, οι σχισμές έχουν τέτοιο σχήμα που μοιάζουν σμιλεμένες από ανθρώπινο χέρι.

Τα χρώματα της θάλασσας έχουν ένα έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα,ενώ η παραλία, χρόνο με το χρόνο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, αλλάζει όψη και μέγεθος. Όταν έχει λίγο κύμα η παραλία σχεδόν χάνεται.

  Ποια είναι η στοιχειωμένη λίμνη της Κρήτης - Τι λέει ο μύθος για την νεράιδα που την στοίχειωσε

Η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά από θαλάσσης μιας και βρίσκεται σε μια από τις πιο απομονωμένες και δύσβατες περιοχές των Αστερουσίων Ορεων και αποτελεί ίσως την ωραιότερη παραλία του Νομού Ηρακλείου.

Το κοντινότερο λιμανάκι είναι αυτό στις Τρεις Εκκλησιές που βρίσκεται 4 χλμ. περίπου δυτικότερα.

aspes2

aspes3

aspes4


aspes5

aspes6

aspes7


aspes8

aspes1

Πηγή: cretanbeaches.com

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά