Το θράσος γερμανού τουρίστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Τα αρχαία μας ανήκουν»!

Το θράσος γερμανού τουρίστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Τα αρχαία μας ανήκουν»!

Είναι γνωστό οτι οι γερμανοί έρχονται περισσότερο υποψιασμένοι στη χώρα μας μετά και την αντιμετώπιση που έτυχε η χώρα μας στην τελευταία διαπραγμάτευση τόσο απο την καγκελάριο Α. Μέρκελ όσο και από τον υπουργό Οικονομικών τους Β. Σόιμπλε.

Υπάρχουν όμως και γερμανοί τουρίστες οι οποίοι δεν διστάζουν να δείξουν το …θράσος τους στην πρώτη ευκαρία που θα τους δοθεί. Η περίπτωση γερμανού τουρίστα, ξεπέρασε τα όρια και άφησε άφωνους εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Ήταν πρωί της περασμένης εβδομάδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου ήταν γεμάτο απο κόσμο. Μια οικoγένεια γερμανών επισκέπτεται τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς. Κάποια στιγμή ο γερμανός πατέρας της ιστορίας μας πλησιάζει μια φύλακα του Μουσείου και με σοβαρό ύφος (αλλά και με θράσος λέμε εμείς) της λέει «να προσέχεις τα αρχαία γιατι μας ανήκουν και θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε».

Η φύλακας έμεινε …κάγκελο. Τον αιφνιδιασμό της ακολούθησε ο εκνευρισμός αλλά δυστυχώς ο υπηρεσιακός κανονισμός δεν της επέτρεπε να απαντήσει στο γερμανό τουρίστα.

Κατα τ’άλλα σύμφωνα με πληροφορίες, όπως εξομολογούνται ξεναγοί, η πλειοψηφία των γερμανών τουριστών αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε πολιτική ή οικονομική συζήτηση και περιορίζεται σε ερωτήσεις ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου.

Πηγή: inotos.gr

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά