Γιατί η άμμος στον Μπάλο και το Ελαφονήσι είναι ρόζ

Γιατί η άμμος στον Μπάλο και το Ελαφονήσι είναι ρόζ

Οι παραλίες με λευκή ψιλή άμμο κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις καθώς, σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ νερά που σκάνε συνήθως πάνω της δημιουργούν ένα τοπίο εξωτικό και παραδεισένιο.

Υπάρχουν, όμως και κάποιες άλλες πλαζ ανά τον κόσμο που όχι μόνο μαγεύουν αλλά και εκπλήσσουν. Εκπλήσσουν λόγω του ιδιαίτερου χρώματος της άμμου τους. Μαύρη, κόκκινη, πράσινη αλλά και ροζ άμμος έχουν βρεθεί σε διάφορες παραλίες ανά τον κόσμο. Κάποιες από αυτές βρίσκονται και στην Ελλάδα, όπως αυτή της λιμνοθάλασσας του Ελαφονησίου και του Μπάλου στην Κρήτη με τη ροζ άμμο.

Υπεύθυνα για τη ροζ άμμο είναι τα σπασμένα κοχύλια και συγκεκριμένα κάποια μικροσκοπικά μαλακόστρακα που ονομάζονται Foraminifera, τα οποία όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους και πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, η οποία με τη σειρά της αποκτά αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση.

Κλείστε τ’ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια από 36€, για να επισκευθείτε τις υπέροχες ροζ παραλίες της Ελαφονήσου και του Μπάλου.

Πηγή

  Κουδουμάς, στη μαγεία του Λιβυκού Πελάγους - Απίστευτη ομορφιά και Μονή με "βαριά" ιστορία

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα