Παραλίες Κριός και Λίμνη Κριού (Βιένα) στην Κρήτη: Ιδανικές για όσους τους αρέσουν οι γοητευτικοί και μοναχικοί τόποι

Αν αγαπάτε την Κρήτη των παραδείσων και των εμπειριών τα βήματα σας είναι αδύνατον να μην σας οδηγήσουν στην παραλία Κριός και στην κοντινή Λίμνη Κριού ή Βιένα. Η εξόρμηση προσφέρεται για ηρεμία σε τόπους ειδυλλιακούς με ελάχιστη οργάνωση, γεγονός που τους κάνει ακόμα γοητευτικότερους.

Βρίσκονται 12 χιλιόμετρα δυτικά της Παλαιόχωρας και 90 χιλιόμετρα νότια των Χανίων, στην δυτική πλευρά του ακρωτηρίου Κριός, και είναι η πιο απομακρυσμένη παραλία της ακτογραμμής της περιοχής της Παλαιόχωρας.

Η κεντρική παραλία Κριός, είναι μια υπέροχη απόμερη παραλία μήκους περίπου 1km, η οποία χωρίζεται σε τρεις συνεχόμενους κόλπους με υπέροχο βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερά. Ηρεμία και χαλάρωση με μόνο μια καντίνα και λίγες ομπρέλες .

Η παραλία είναι προσβάσιμη από την γειτονική της παραλία Κριός, μέσω ενός χωματόδρομου κατάλληλου και για αυτοκίνητα, ο οποίος ξεκινάει από τον εκεί χώρο στάθμευσης. Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής αποτελείται από ένα μονοπάτι που είναι προσβάσιμο μόνο με τα πόδια. Η ίδια η διαδρομή από μόνη της, είτε την κάνετε με όχημα, είτε μόνο με πεζοπορία, είναι μια εξαιρετική εμπειρία. προσφέροντάς σας πανοραμική θέα σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της νοτιοδυτικής Κρήτης.

Η παραλία Λίμνη Κριού ή Βιένα θα ενθουσιάσει όλους όσους τους αρέσουν οι φυσικές παραλίες. Αποτελείται από μια σειρά από μικρούς, απομονωμένους και καλά προστατευμένους κολπίσκους, κάποιοι από τους οποίους είναι βραχώδεις, και κάποιοι έχουν άμμο. Στο πίσω μέρος της παραλίας, υπάρχει πυκνή βλάστηση, όπου μπορείτε εύκολα να βρείτε σκιά και προστασία από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Αυτό όμως που κάνει την παραλία αυτή μοναδική, είναι ότι βρίσκεται στην ακριβή τοποθεσία της αρχαίας ελληνιστικής ή ρωμαϊκής πόλης Βιένα. Αν και δεν σώζονται πλέον πολλά τμήματα του αρχαίου οικισμού, μπορείτε ακόμη και σήμερα να δείτε την ορθογώνια βάση του αρχαίου ιερού της πόλης, καθώς και διάσπαρτα κομμάτια από κίονες στην παραλία. Είναι μια από τις ελάχιστες παραλίες στην Ελλάδα, όπου μπορείτε κάνοντας μπάνιο στα καταγάλανα νερά της, να δείτε, εκτός από υπέροχα όστρακα, τους σπασμένους κίονες, καθώς και τους αρχαίους τάφους, ακριβώς κάτω από τα πόδια σας. Η παραλία είναι μια από τις καλύτερες της Κρήτης για καταδύσεις με μάσκα.

Η παραλία Λίμνη Κριού ή Βιένα, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων δυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων, είναι μια μοναδική παραλία από πολλές απόψεις. Παρόλο που η πρόσβαση σε αυτήν απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο, η μοναδική εμπειρία που θα κερδίσετε θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα.

Παραλία Λίμνη Κριού-αρχαία Βιένα - Χανιά

Δες και αυτές τις παραλίες της Κρήτης. Δεν θα χάσεις!

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

Free Movies
ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ