Η κότα στην Κρήτη που υιοθέτησε τρία κουταβάκια!

Περιπτώσεις «υιοθεσίας» κουταβιών από άλλο ζώο -ακόμα και από τον άσπονδο εχθρό τους τη γάτα έχουμε δει αρκετές φορές. Αυτό που συνέβη,ωστόσο, στη Βαγιωνιά Δήμου Γόρτυνας ξεπερνά κάθε φαντασία αλλά και την ίδια τη λογική,αφού μία …κότα (!) πήρε υπό την προστασία των φτερούγων της τρία ορφανά σκυλάκια!

Όλα αυτά συμβαίνουν στην αγροικία του κ. Χονδροζουμάκη Μανώλη λίγο έξω από τη Βαγιωνιά. Όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν η μητέρα των σκυλιών σκοτώθηκε από κάποιο διερχόμενο όχημα και τα κουταβάκια έμειναν ορφανά, ο κ. Χονδροζουμάκης που «τα είχε ξεγράψει», μια μέρα που πήγε να δει τι απέγιναν, βρέθηκε προ μεγάλης εκπλήξεως: Μια κότα που είχε καθίσει… πάνω από τα κουταβάκια είχε απλώσει τα φτερά της και τα ζέσταινε!

Η έκπληξη του ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν στην προσπάθεια του να πάρει τα κουταβάκια η κότα δεν τον άφηνε καθώς αντιστεκόταν με το ράμφος της… Την ίδια εικόνα αντικρίσαμε κι εμείς όταν πήγαμε να φωτογραφίσουμε το γεγονός. Η κότα μετά μεγάλης δυσκολίας μας άφησε να πλησιάσουμε με τη φωτογραφική μηχανή κι ακόμα πιο δύσκολα σηκώθηκε από τη θέση της για να μπορέσουμε να τη φωτογραφίσουμε!

Πηγή

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ