Ποδηλάτης στην Κρήτη βγήκε για βόλτα στην εθνική οδό και επέστρεψε με πρόστιμο 200€

Ποδηλάτης στην Κρήτη βγήκε για βόλτα στην εθνική οδό και επέστρεψε με πρόστιμο 200€

Τσουχτερό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άντρα που αποφάσισε να βγει στην εθνική οδό Ηρακλείου- Χανίων, όχι με το αυτοκίνητό του ή τη μηχανή του, αλλά με το ποδήλατό του!

Η τροχαία τον είδε, τον σταμάτησε και του επέβαλε πρόστιμο βαρύ πρόστιμο που ανέρχεται στα 200 ευρώ.

«Σπάνια θα κόψουμε τέτοιου είδους κλήση γιατί θέλουμε να είμαστε ανεκτικοί. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να κινείται στις εθνικές οδούς με ποδήλατα, εκτός και αν υπάρχει συνοδεία (προπομπός) από κάποιο αυτοκίνητο» φέρεται να σχολίασε ο αστυνομικός σχετικά με το συμβάν.

Τί αναφέρει ο ΚΟΚ

Ο ΚΟΚ στο άρθρο 29 παράγραφος 1 αναφέρει σχετικά με τις εθνικές οδούς: “Στους αυτοκινητόδρομους και στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίες διακρίνονται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις οδούς εισόδου και εξόδου εξ αυτών, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών, εφίππων, ζώων, ποδηλάτων, ζωήλατων οχημάτων και γενικά οχημάτων τα οποία δεν κινούνται με κινητήρα, ως και μηχανοκίνητων οχημάτων τα οποία εξ υπολογισμού ή εκ κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπορούν να αναπτύξουν σε οριζόντια οδό ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων την ώρα.”

  «Run Santa, run». Χιλιάδες Αγιοβασίληδες τρέχουν στην Κρήτη και δημιουργούν μια νέα παράδοση …που θα τη ζήλευε και ο Άγιος

Πηγή: patris.gr

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά

Παρόμοια άρθρα