“Μαιμού” μητροπολίτης κυκλοφορεί στην Κρήτη

“Μαιμού” μητροπολίτης κυκλοφορεί στην Κρήτη

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην κοινωνία της Κρήτης από έναν δήθεν μητροπολίτη ο οποίος έχει εμφανιστεί στο Ηράκλειο και την ανατολική Κρήτη και υπόσχεται θαύματα στους πιστούς.

Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές, ο «μητροπολίτης» φαίνεται να είχε μεγάλη πέραση στην «καλή κοινωνία» του νησιού.

Ο λόγος για έναν ρασοφόρο, ο οποίος αυτοαποκαλείται «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α’, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης» και δίνει ως έδρα του περιοχή που δεν υφίσταται στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή του κρητικού λαού και του πληρώματος της Εκκλησίας καθώς όπως τονίζει «ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος».

  Ο Χάτσικο της Κρήτης - Το αφεντικό του πέθανε πριν από χρόνια, αλλά ο σκύλος του ακόμα τον περιμένει (βίντεο)

Σύμφωνα με το candianews.gr, ο ψεύτικος μητροπολίτης είναι κρητικός και εμφανίζεται εκπρόσωπος κάποιου ιδρύματος στη Νέα Μάκρη, με το όνομα «Παναγία Θεραπεύτρια», όπου είναι και η έδρα του.

Διαβάστε την ανακοίνωση.

«Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανισθεί στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής κυρίως Κρήτης, κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α’, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης.

Ως έδρα του παρουσιάζει κάποιο Ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους «σταυρώσει» και δήθεν να τους θεραπεύσει.

Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την προσοχή των ευσεβών χριστιανών εις το συγκεκριμένο θέμα, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να εμπιστεύονται μόνο την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τις ευρισκόμενες σε κοινωνία με τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες

Ιερά Αρχιεπισκοπής Κρήτης - Μητροπολίτης ανύπαρκτης Εκκλησίας ο ρασοφόρος αυτοαποκαλούμενος >

Πηγές: lifo.gr, candianews.gr

  Σκύλος που βρέθηκε εγκαταλελειμένος στα Χανιά, έγινε γραμματόσημο στη Γερμανία

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το

Δείτε και αυτά