Το «Top 10» των αξιοθέατων της Κρήτης σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Express!

Η Κρήτη – και όχι αδίκως – βρίσκεται συχνά στις λίστες των διεθνών μέσων με τους παραδεισένιους προορισμούς για τους τουρίστες. Νέα αναφορά έρχεται αυτή τη φορά από την βρετανική Express με μία λίστα με τα 10 κορυφαία σημεία που πρέπει κανείς να επισκεφθεί στο νησί, εκτός φυσικά από τις όμορφες παραλίες!

1. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, το Φαράγγι της Σαμαριάς με την αγνή ομορφιά. Η απόσταση είναι 11 χλμ και ο περίπατος θα διαρκέσει περίπου 7 ώρες.
SAMARIA2

 

2. Το φημισμένο Παλάτι της Κνωσού βρίσκεται μόλις 5 χλμ από το Ηράκλειο και είναι ο πιο δημοφιλής αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη.
Knossos-Palace-Crete-03

 

3. Μετά την επίσκεψη στην Κνωσό πρέπει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο Ηράκλειο. Είναι ένα από τα σημαντικότερα της χώρας.
arxaiologiko-mouseio-hrakleiou

 

4. Παρόλο που το νησί δεν στερείται από όμορφες παραλίες, ξεχωρίζει το Ελαφονήσι με τη ροζ και λευκή άμμο και την λιμνοθάλασσα. Αξίζει, επίσης να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας, αλλά και τον Φάρο της Αγίας Ειρήνης.
Παραλία Ελαφονήσι

 

5. Με το σημάδι των Ενετών αποτυπωμένο στους αιώνες, επισκεφτείτε το κάστρο στη Σπιναλόγκα, κοντά στην Ελούντα. Γνωστή και ως το νησί των Λεπρών, αφού τους φιλοξενούσε έως το 1957.
spinalogka-mesa-apo-mageutiko-enaerio-video

Κλείστε τ’ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια από 36€, για να επισκευθείτε τις υπέροχες παραλίες της Κρήτης.

Η Κρήτη – και όχι αδίκως – βρίσκεται συχνά στις λίστες των διεθνών μέσων με τους παραδεισένιους προορισμούς για τους τουρίστες.

 

6. Ένα από τα πιο γνωστά μέρη στην Ελλάδα, είναι και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, με τη λευκή άμμο με τα τυρκουάζ νερά. Είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στην Ελλάδα.
balos25

 

7. Από την Ελούντα κατευθυνθείτε προς το χωριό της Πλάκας και απολαύστε τη θέα καθ` όλη τη διαδρομή. Η Ελούντα έχει ένα όμορφο λιμάνι και είναι προορισμός διάσημων όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Lady Gaga.
plaka3

 

8. Τα Χανιά είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού. Η Παλιά Πόλη είναι άκρως ενδιαφέρουσα, με ένα πάντρεμα ενετικής, αλλά και τουρκικής αρχιτεκτονικής.
chania-old-town

 

9. Στο οροπέδιο Λασιθίου, κοντά στο χωριό Ψυχρό, βρίσκεται το Δικταίο Άντρο, το σπήλαιο στο οποίο γεννήθηκε και ανατράφηκε ο Δίας από τη μητέρα του Ρέα για να τον προστατέψει από τον Κρόνο, σύμφωνα με τη μυθολογία
diktaio-antro

 

10. Ο Άγιος Νικόλαος, μία όμορφη πόλη χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους, τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες. Επισκεφτείτε τις καφετέριες και τα εστιατόρια, αλλά και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.
Agios-Nikolaos

Αρχική πηγή: kritikaepikaira.gr

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ