Το ανάκτορο της Κνωσού. Η εντυπωσιακή εικονική αναπαράσταση του μνημείου, που καταστράφηκε από σεισμό και από τσουνάμι!

Το ανάκτορο του βασιλιά Μίνωα στην Κνωσσό είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας.
Το εντυπωσιακό παλάτι ήρθε στο φως τον Μάρτιο του 1900 από τον αρχαιολόγο Σερ Άρθουρ Έβανς, ο οποίος αναστήλωσε ένα μεγάλο κομμάτι του χρησιμοποιώντας τσιμέντο.
Η ακραία και πρωτοφανής επιλογή του κατακρίθηκε έντονα, ωστόσο αρκετοί θεωρούν πως χάρη στην αναστήλωση του Έβανς, έχουμε καλύτερη εικόνα του χώρου ενώ η χοντροκομμένη αναστήλωση είναι από μόνη της πλέον ένα αρχαιολογικό θέαμα.
Το παλάτι, εκτός από την αίθουσα του θρόνου και τα βασιλικά δωμάτια, είχε δωμάτια για τους τεχνίτες, αποθήκες, αυλές, θέατρο, αίθουσες τελετών και άλλα πολυτελή δωμάτια.
Τα πυθάρια και οι τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο εσωτερικό του, ανάγουν το παλάτι σε σύμβολο ολόκληρου του Μινωικού Πολιτισμού.
Το ανάκτορο υπέστη σημαντικές φθορές το 1799 π.Χ πιθανόν από σεισμό, καταστράφηκε το 1450 π.Χ από τσουνάμι που δημιούργησε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης και δέχτηκε το τελικό του χτύπημα περίπου το 1350 π.Χ από πυρκαγιά.

Το βίντεο είναι του John Carline, που είναι δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών.

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ