Ο ξεχωριστός Δημοτικός Κήπος του Ρεθύμνου

Ο Δημοτικός Κήπος του Ρεθύμνου αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή για κάθε επισκέπτη που αγαπάει τη φύση και θέλει να έρθει κοντά σε αυτή κεντρικά της πόλης. Τα τελευταία χρόνια η περιποίηση και η αναβάθμιση του συγκεκριμένου αναπόσπαστου κομματιού της πόλης γίνεται όλο και πιο έντονη, με αποτέλεσμα να έχει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και μάλιστα όλων των ηλικιών.

Ο χώρος της παιδικής χαράς ανανεώθηκε και πλέον οι μικροί μας φίλοι αποζητούν το παιχνίδι στο δημόσιο αυτό χώρο σε καθημερινή βάση. Δημιουργήθηκε ένας καλύτερος χώρος εστίασης για όλες τις ηλικίες, με αποτέλεσμα ο Κήπος πλέον να σφύζει από ζωή.

Ο Δημοτικός Κήπος διαθέτει τέσσερις βασικές εισόδους για να εξυπηρετείται κάθε πλευρά του τετραγώνου. Κατ’ επέκταση, εισέρχεται κάποιος από κάθε είσοδο σε ένα μεγάλο διάδρομο. Πανοραμικά όλοι οι διάδρομοι αυτοί απεικονίζουν έναν μεγάλο σταυρό. Να συμπληρώσω βέβαια ότι υπάρχουν και στενά δρομάκια ενδιάμεσα!

Στο κέντρο του Δημοτικού Κήπου θα συναντήσει κάποιος τον χώρο εστίασης που φιλοξενεί αρκετό κόσμο καθημερινά, αλλά και μια πέτρινη σκηνή που εξυπηρετεί εκδηλώσεις το καλοκαίρι την περίοδο της γιορτής κρητικής διατροφής.

Σε κάθε διάδρομο και πέρασμα του Κήπου υπάρχουν κατά μήκος αρκετά παγκάκια που εξυπηρετούν περαστικούς για να ξαποστάσουν, αλλά και να ξεδιψάσουν, αφού σε κάθε διάδρομο θα βρει κάποιος μια βρύση για να πλυθεί. Συνήθως τα παγκάκια τα χρησιμοποιούν ηλικιωμένοι άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο ξεκούραση και λίγη κινητικότητα συνδυαστικά με τη φύση. Το θετικό είναι ότι συνεχίζεται η ανανέωση του κήπου, αφού όπως φαίνεται και σε φωτογραφία φρέσκαραν τα παγκάκια!

Αρκετά συχνά, γίνεται χρήση του Δημοτικού Κήπου από αθλητές που θέλουν να κρατήσουν την φόρμα τους με τρέξιμο περιφερειακά στο εσωτερικό του Κήπου. Τα φυτά και τα δέντρα είναι τόσο πληθωρικά, που εμποδίζουν την ορατότητα στα υπόλοιπα περάσματα και ταυτόχρονα χαρίζουν οξυγόνο στους επισκέπτες που θέλουν να πάρουν μια ανάσα από την καθημερινότητα του κέντρου.

Πηγή

Ακολούθησε το Cretans στο Google News και στο Facebook

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ